Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΑΥΛΑΙΑ στη "ΔΙΚΗ": Κοντονής για Δικαιοσύνη + Δώνης για Euro + Το εκλογικό αίνιγμα της Λίγκας + Η εισαγγελική εντολή για την Ένωση Διαιτητών

Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή
.
Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

Στην τελευταία "Δίκη" της σεζόν:

ΘΕΜΑ: Οι αθλητικοί δικαστές, οι πειθαρχικές αποφάσεις και η UEFA - Σχολιάζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Euro, ο δρόμος προς τον τελικό - Σε απευθείας σύνδεση ο προπονητής Γιώργος Δώνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το αίνιγμα των εκλογών της Λίγκας - Απαντά η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η εισαγγελική εντολή για την ελληνική διαιτησία - Στο studio ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Δίωξη γιά κακούργημα στα 13 μέλη του πληρώματος , γιά τα πυροτεχνήματα που έκαψαν δάσος στην Υδρα

 Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματοα, γιά εμπρησμό δασικήα έκτασηε, με ενδεχόμενο δόλο, αναμένεται να ασκηθεί εντός ολίγου από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος του σκάφους, από το οποίο εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος της Υδρας.

Μάλιστα η ποινική δίωξη θα είναι με την επιβαρυντική περίσταση ότι, την ημέρα που έγινε το περιστατικό, ήταν εν ισχύ οδηγία τηα Πυροσβεστικής γιά κατάσταση επικινδυνότητας τέτοια, που δεν επέτρεπε να ανάψει οποιοαδήποτε είδους φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασύλληπτοι παρέμειναν οι 17 υπήκοιοι Καζακστάν, που είχαν ναυλώσει το σκάφος, καθώς πρόλαβαν και ταξίδεψαν αεροπορικά γιά τη χώρα τους, ενώ δεν υπάρχει δικαστική συνδρομή της χώρας μας με τη δική τους, ώστε να ζητηθεί η έκδοσή τους.

Τα 13 μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης μέχρι 20 χρόνια.


Τα πειθαρχικά συμβούλια κατά δικαστών τραυματίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

ΠΗΓΗ: "ΕΣΤΙΑ της Κυριακής"

Αναβρασμός επικρατεί στη Δικαιοσύνη, μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου, που κινήθηκε πειθαρχικά σε βάρος της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, επειδή άφησαν ελεύθερο, με περιοριστικούς όρους τον δικηγόρο Αποστόλη Λύτρα, γιά την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Οι μετέπειτα εξελίξεις, με την νέα σύλληψη του ποινικολόγου, που κατέληξε στην προφυλάκιση του, για παραβίαση των περιοριστικών όρων, που του είχαν επιβληθεί από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα και τον εισαγγελέα κ. Κουτσούκο, ενδεχομένως να λειτούργησαν… καταπραυντικά απέναντι στις αντιδράσεις, που προκάλεσε αρχικά, η εκκίνηση διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων, που ζήτησαν εναντίον των δυο δικαστικών λειτουργών,η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η Εισαγγελέας Γεωργίας Αδειλίνη.

Όμως, όσο  κι αν, ενδεχομένως, η ανακοίνωση έρευνας για πειθαρχικό κατά των δικαστών, πέτυχε επικοινωνιακά, ταυτόχρονα προκάλεσε ένα ακόμη μεγάλο «τραύμα» στη Δικαιοσύνη, καθώς μεγάλο μέρος  του δικαστικού  και νομικού  κόσμου της χώρας το είδε, ως «απόπειρα οπισθοδρόμησης  και απαξίωσης του θεσμού και των λειτουργών της Δικαιοσύνης’’.

Το διατύπωσαν εξαιρετικά τα μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωση τους, με την οποία επιτέθηκαν στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, "η ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο"!

Ενώ τόνισαν:

 ‘Η ανεξαρτησία του δικαστή - ζητούμενο και επιδίωξη μιας
δημοκρατικής πολιτείας - καταλύεται όταν εισάγονται στη συνείδηση του υπολογισμοί και κριτήρια τρίτων που συνεπάγονται την αλλοτρίωση της προσωπικής του πεποίθησης με τη γνώμη εκείνων που μπορούν να του ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο».
Με δυο λόγια, δεν μπορεί να υπάρχει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, μέσω της ελεύθερης κρίσης του δικαστή, όταν λειτουργεί με το φόβο ενός πειθαρχικού!

Τον κίνδυνο, που γεννά η ενέργεια της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, να προκαλέσει πειθαρχικό έλεγχο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ανάκριση, για την υπόθεση Λύτρα, επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας Δημήτρης  Βερβεσός, ο οποίος τόνισε ότι, "Η πρακτική αυτή δεν συνάδει με το κύρος της Δικαιοσύνης και το Κράτος Δικαίου και οδηγεί μαθηματικά σε οπισθοδρόμηση και απαξίωση του θεσμού και των λειτουργών του".

Μεγάλη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε στο  δικαστικό  και νομικό κόσμο της χώρας η ανακοίνωση για πειθαρχικό στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, επειδή, αρχικά, άφησαν ελεύθερο τον δικηγόρο Aπιστόλη Λύτρα, όταν μάλιστα η ηγεσία της Δικαιοσύνης γνωρίζει καλύτερα απλό τον καθένα ότι,  «οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους…». 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, απο την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι, δεν αποτελούν πειθαρχικά παραπτώματα για το δικαστικό λειτουργό η κρίση που ο εκφέρει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με μοναδική εξαίρεση της περιπτωση δόλου ή βαριάς αμέλειας, οι οποίες διαπιστώνονται με αμετάκλητη απόφαση’, καθώς επίσης ότι, «δεν μπορεί να κινηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον δικαστή ως συνέπεια
ερμηνείας του νόμου, εκτίμησης γεγονότων ή της αξιολόγησης των
αποδεικτικών στοιχείων που διενήργησε ο ίδιος για τον σχηματισμό της δικανικής κρίσης».

 Άλλωστε, όπως επισημαίνουν τα μέλη του ΔΣ της ΕνΔΕ «οπως κρίθηκε δυνάμει της υπ’ αριθμόν 25/2022 απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 παρ. 4 Σ «..δεν επιτρέπεται πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών για την δικαστική τους κρίση καθεαυτή, δηλαδή για την επιστημονική άποψη που ακολούθησαν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισαν και την πεποίθηση την οποία σχημάτισαν από την εκτίμηση των αποδείξεων».

Η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γνωρίζουν άλλωστε ότι, αυτό, που επισημαίνουν στην ανακοινωση του οι δικαστές. Δηλαδή ότι «η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που χειρίστηκαν τη δικογραφία σε βάρος του κατηγορουμένου δικηγόρου για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση και γνωρίζουν το αποδεικτικό υλικό και οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν τα κατάλληλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού σε βάρος του
κατηγορουμένου. Θυμίζουμε εξάλλου τον νομικό κανόνα πως η προσωρινή κράτηση επιβάλλεται κατ’ εξαίρεση σε κατηγορούμενο για κακούργημα, μόνο ως μέσο διασφάλισης της παρουσίας του στο δικαστήριο ή αποτροπής τέλεσης νέων εγκλημάτων, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που κατά περίπτωση προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εφόσον κρίνεται αιτιολογημένα ότι τα λοιπά μέτρα δικονομικού καταναγκασμού, στα οποία δίνεται προτεραιότητα, δεν επαρκούν (ή ο κατ’ οίκον περιορισμός μεηλεκτρονική επιτήρηση δεν μπορεί να επιβληθεί) και χωρίς να αρκεί μόνο η κατά νόμο βαρύτητα της πράξης. Η κρίση των δικαστικών λειτουργών είτε είναι ορθή, είτε λανθασμένη, υπόκειται μόνο στους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και όχι σε πειθαρχικό έλεγχο”.

Όταν μάλιστα η ίδια η Εισαγγελέας του  Αρείου Πάγου, στην ομιλία της στο forum των Δελφών τον περασμένο Απρίλιο, επέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, που καταδίκασε τη χώρα μας για τι κράτος δικαίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «το ψήφισμα αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που εκκρεμούν ακόμη και μίλησε για παρέμβαση, που αντιβαίνει στις αρχές του κράτους δικαίου», δεν είναι οξύμωρο δυο μήνες αργότερα να ζητάει διερεύνηση για πειθαρχικό της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, που χειρίζονται την υπόθεση Λύτρα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη?

Η μήπως - γιατί κι αυτό ακούγεται στο δικαστικό και νομικό κόσμο της χώρας - μέσω της υπόθεσης Λύτρα, βρήκαν  ένα πρόσφορο τρόπο να… ‘ξεπλύνουν’ παραλείψεις και αστοχίες της Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών?
Η ξεχνιεται τόσο εύκολα ότι, η Εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου, που τώρα ζήτησε έρευνα για πειθαρχικό των δικαστών που άφησαν ελεύθερο το δικηγόρο Λύτρα, ήταν η ίδια, η οποία, όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων Τεμπών, οταν μαζι με άλλους γονείς της ζήτησαν  να παρέμβει για τη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε, την προέτρεψε να… τη δει  παπάς!

 Για επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου, μίλησε και ο νομικός κόσμος της χώρας, μέσω ανακοινωσης του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλογων της χώρας Δημήτρη Βερβεσός, ο οποίος επεσήμανε ότι, «η ηγεσία του Αρείου Πάγου για μια ακόμη φορά, επιχειρεί με επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, που
ανακύπτουν σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, κάτι που, άλλωστε, έχει
πράξει και κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις «του
κινήματος της πετσέτας», των συμβασιούχων, στο έγκλημα των Τεμπών,
στο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου
στην Ελλάδα, στην υπόθεση βιασμού ανηλίκου από τον καθ’ ομολογία
δολοφόνο της 11χρονης.
Η πρακτική αυτή δεν συνάδει με το κύρος της Δικαιοσύνης και το
Κράτος Δικαίου και οδηγεί μαθηματικά σε οπισθοδρόμηση και απαξίωση
του θεσμού και των λειτουργών του».

Η Η υπόθεση Λύτρα, εκτός από την επικοινωνιακή πλευρά της, μεσω της οποίας επιχειρήθηκε ένα …λίφτινγκ στην εικόνα της ηγεσίας της Δικαιοςύνης, απέκτησε και χαρακτηριστικά «Δούρειου Ιππου”, για να περάσουν ακόμη σκληρότεροι νόμοι.

Το διέγνωσαν δικαστές και εισαγγελείς, που είδαν ότι, η Κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης, μέσω της υπόθεσης του δικηγόρου Λύτρα, προσπάθησαν να περάσουν στο δικαστικό και στο νομικό κόσμο, αλλά και στην κοινωνία την ταύτιση της απονομής Δικαιοσύνης με την αυστηροποίηση.

Την ώρα της προφυλάκισης Λύτρα άλλωστε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης  ανακοίνωσε 14 νέα μέτρα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ επεσήμανε ότι κανόνας πλέον θα είναι η επιβολή προσωρινής κράτησης για τα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας, εκτός αν κριθεί απολύτως αιτιολογημένα ότι ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») ή οι περιοριστικοί όροι αρκούν για την αποτροπή του δράστη από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων. «Δηλαδή ο κανόνας γίνεται προσωρινή κράτηση για τα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας» υπογράμμισε.

Είναι όμως η αυστηροποίηση στην απονομή της Δικαιοςύνης ο τρόπος, να καταπολεμηθεί η ενδοοικογειακή βία?

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Προσταςίας του Πολίτη, ενώ ισχύουν ήδη οι νέοι Ποινικοί Κώδικεε, με την αυστηροποίηση των ποινών,  συνολικά το πρώτο 5μηνο του 2024 έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και 5.500 συλλήψεις.

Το επεσήμανε  με πολύ εύσχημο τρόπο στην ανακοίνωση της, γιά την υπόθεση Λύτρα, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που ανέφερε:

"Παρατηρούμε ότι, μετά τις τελευταίες
τροποποιήσεις των νέων Ποινικών Κωδίκων διεξάγεται στη δημόσια σφαίρα μια Τα Μέσα Ενημέρωσης και η κοινή γνώμη που δήθεν αυτά εκφράζουν πλειοδοτούν στην επιβολή δρακόντειων ποινών. Οι θεσμοί των περιοριστικών όρων, της αναστολής της ποινής, η υφ΄ όρον απόλυση φαίνεται να αντιμετωπίζονται ως ακατανόητη επιείκεια παρόλο που απηχούν ισχυρούς
θεσμούς του Κράτους Δικαίου, ενώ η προσωρινή κράτηση, η μη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση και οι μεγάλες ποινές, ως αντίδοτο στην εγκληματικότητα".

Ενώ το διατύπωσε με εξαιρετικό τρόπο σε δημόσια τοποθέτηση του ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο οποίος τόνισε:

«Πρέπει να δούμε τι κράτος δικαίου θέλουμε. Θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου το οποίο όταν μιλάμε με τους ευρωπαίους θα λέμε ‘’έχουμε αυτό το θεσμικό πλαίσιο’’ αλλά στην πράξη δεν θα το εφαρμόζουμε; Θέλει η πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη με τον κίνδυνο να εκτεθούμε σε καταδίκες από το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου; Να επιβάλλονται αυτόματα προσωρινές κρατήσεις;».

Και κατέληξε: "Κάθε πολίτης που εύκολα απαιτεί εξοντωτικές ποινές – είναι εύκολη επιβολή προσωρινής κράτησης για τους άλλους- , αν θα ήταν έτοιμος να δεχθεί και για τον ίδιο του τον εαυτό μια τέτοια σκληρή και άδικη μεταχείριση..."!











Στον εισαγγελέα Πειραιά 13 γιά τη φωτιά στην Υδρα

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα 13 μέλη του πληρώματος του τουριστικού σκάφους "Περσεφόνη", που συνελήφθησαν για τη φωτιά που προκλήθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι στην Ύδρα, όταν έπεσαν πυροτεχνήματα μέσα από το σκάφος.

Τα 13 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση μετά την ανεύθυνη κίνηση των επιβαινόντων στο σκάφος το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η διαδικασία κατάσχεσης του «Περσεφόνη» το οποίο είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Στη Βουλιαγμένη οι «μπουρλοτιέρηδες» της Ύδρας – Ερχονται συλλήψεις! , Στις έρευνες το Οργανωμένο Έγκλημα

Στη Βουλιαγμένη εντοπιστηκε το σκάφος, από το οποίο φέρονται να εκτοξεύθηκαν τα βεγγαλικά που άναψαν τις φλόγες στο πευκοδάσος του νησιού της Υδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το  σκάφος που ονομάζεται «Περσεφόνη», είχε ενοικιαστεί και σε αυτό επέβαιναν 17 αλλοδαποί, οι οποίοι φέρεται να εκτόξευσαν βεγγαλικά και να προκλήθηκε, έτσι, η φωτιά στην Ύδρα. Οι ίδιοι, μάλιστα, αρκέστηκαν στο να ειδοποιήσουν τις πυροσβεστικές Αρχές και έφυγαν από τα ανοιχτά του νησιού.

Γιά την υπόθεση διενεργείται προανάκριση αππ το Λιμενικό της Υδρας, ενώ εποπτεύει και ενημερώνεται η Προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Το πιθανότερο είναι ότι, θα ακολουθήσει η σύλληψη του πλοιάρχου, ο οποιος με βάση το νέο νόμο Φλωρίδη αντιπετωπίζει κατηγορίεε σε βαθμό κακουργήματος.

Διπλή... "γιορτή", γιά το Φλωρίδη!

ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην κυριακάτικη δημοκρατία"

Μήνας διπλών γενεθλίων ο Ιούνιος για τον Υπουργό Δικαιοσύνης και πολλά τα δώρα, που έλαβε, κυρίως τα πολιτικά!

Ο κ. Φλωρίδης γιόρτασε τα ηλικιακά του γενέθλια στις 4 Ιουνίου.

Παράλληλα όμως γιορτάζει και τα υπουργικά του γενέθλια, καθώς στις 25 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις εθνικές εκλογές του 2023 και το 41% της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και μπορεί η ΝΔ,  με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών,  να υπέστη συντριπτική, καθώς απώλεσε το 13% της δύναμης της, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ωστόσο παρέμεινε αλώβητος, αφού στον ανασχηματισμό, που ακολούθησε, διατήρησε τη υπουργική του καρέκλα, παρά τις, περί του αντιθέτου, φήμες.

Κατάφερε μάλιστα, να ολοκληρώσει τις τέσσερεις από τις επτά μεταρρυθμίσεις, που έχει σχεδιάσει για τη Δικαιοσύνη κι αυτό,  παρά τις αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι δύο σημαντικότερες, - όπως οι νέοι ποινικοί κώδικες και η ενοποίηση των Πρωτοδικείων με τα Ειρηνοδικεία.

 

 

Πρεμιέρα στο νόμο Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βία έκανε η υπόθεση Λύτρα.

Είναι η πρώτη φορά από την 1η Μαίου, που άρχισε να ισχύουν οι νέοι Ποινικοί Κώδικες και κυρίως  ο νέος νόμος, για την ενδοοικογενειακή βία, που έγινε πράξη η ρύθμιση, βάσει την οποία  ο γιατρός, όπως αυτός ο οποίος βοήθησε τη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου Αποστόλη Λύτρα, κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία και κάλεσε την αστυνομία, επειδή αυτό τον υποχρεώνει να κάνει το νέο ποινικό σύστημα, χωρίς να φοβάται ότι, πιθανόν θα μπλέξει...

Μάλιστα, βάσει του νόμου Φλωρίδη,  ο γιατρός που εξέτασε την τραυματισμένη σύζυγο του δικηγόρου, επίσης δικηγόρο, έχει τη δυνατότητα, να μην εμφανιστεί ως μάρτυρας στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, (εκτός αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία τη κατάθεση του με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς του).

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ισόβια για τους εμπρηστές!



Με ισόβια κάθειρξη απειλούνται ο εμπρηστής ή οι εμπρηστές στην Ηλεία, εφόσον διαπιστωθεί ότι, η τεράστια φωτιά, που μαίνεται από το μεσημέρι, μπήκε από ανθρώπινο χέρι.

Εάν διαπιστωθεί ο εμπρησμός,  τότε, με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα και με δεδομένο ότι,  55χρονος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά στη Μυρτιά Ηλείας, ο εμπρηστής ή οι εμπρηστές αντιμετωπίζουν ποινές ισοβίων.

Ο Υπουργός,Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με τους νέους ποινικούς κώδικες, άλλαξε τις ρυθμίσεις, γιά τον εμπρησμό, που πλέον από πλημμέληνα τιμωρείται ως κακούργημα.

 Από την 1η Μαίου που τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος,  όποιος προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση ή έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, τιμωρείται:

α) με κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή,

β) με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή, αν μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,

γ) με κάθειρξη τουλάχιστον 10 έτη και χρηματική ποινή, αν προκάλεσε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας ή υπήρξε βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου ή η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση ή υπήρξε ευρεία ρύπανση ή ευρεία οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, και

δ) με ισόβια κάθειρξη, αν υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Εκτός από διαζύγιο και την επιμέλεια της κόρης τους θα διεκδικήσει η σύζυγος Λύτρα!

 Εκτός από αίτηση διαζυγίου η σύζυγος του Αποστόλη Λύτρα Σοφία Πολυζωγοπούλου, θα διεκδικήσει και την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους.

Κατά δήλωση του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, η Σοφία Πολυζωγοπούλου θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων, που της παρεχει ο νόμος, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον Αποστόλη Λύτρα.

Ο κ. Σοφός διευκρίνισε επίσης ότι, δεν ζήτησε ο ίδιος ως νομικός εκπρόσωπος της κ. Πολυζωγοπούλου, την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, που είχαν επιβληθεί στο δικηγόρο Αποστόλη Λύτρα, αλλά ούτε και η σύζυγος του Σοφία Πολυζωγοπούλου το έκανε.

Οπως εξήγησε ο κ. Σοφός, μόνον ο ίδιος ο κατηγορούμενος μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, που του είχαν επιβληθεί.

"Η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην ανακρίτρια τα μηνύματα Λύτρα προς τη Σοφία Πολυζωγοπούλου και αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια έκρινε ότι, παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον κ. Λύτρα και στη συνέχεια βγήκε ένταλμα προσωρινής κράτησης του", συμπλήρωσε ο Θέμης Σοφός.

Γιάννης Αλαφούζος: «Θέτω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League 1"!




ΠΗΓΗ: monobala

Την υποψηφιότητά του, για την προεδρία της Super League 1, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναικού Γιάννης Αλαφούζος.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει ως βασικό «όπλο» του, το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, στοιχείο που είναι ο μόνος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, που «φωνάζει» πως χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να θυμίσουμε, πως την επιθυμία του, να διεκδικήσει την προεδρία της Super League 1, είχε εκφράσει και ο Αχιλλέας Μπέος, με δήλωσή του.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League 1, προσπαθώντας να συνεισφέρω στην οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Λύτρας!

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Απόστολος Λύτρας: «Δεν έστειλα απειλητικό μήνυμα»Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.




ΠΗΓΗ: iEdiseis

O Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης το απόγευμα της Τετάρτης (19/6), λίγη ώρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του.

Ο δικηγόρος πριν την είσοδό του στο Αστυνομικό Τμήμα έκανε τις εξής δηλώσεις: « Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο και πήγαν μόνα τους έχοντας μία άριστη σχέση με την Σοφία την σύζυγό μου και δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Βλέπετε ότι ούτε ρούχα δεν έχω, είμαι χωρίς τα προσωπικά μου πράγματα, χωρίς ρούχα και χωρίς λεφτά. Η σύζυγος μου δεν απάντησε αλλά λόγω της άριστης σχέσης που είχαν δεν θεώρησαν ότι θα γίνει κάτι. Δεν υπήρξαν απειλές, δεν υπάρχει μήνυμα απειλητικό, δεν θα έβαζα να απειλήσουν ποτέ τη γυναίκα μου. Που είναι το δεδομένο ότι φταίω το ερώτημα. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω!».




Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis.gr, οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου, μετά την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η 37χρονη δικηγόρος μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού ενημέρωσε την ανακρίτρια για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης (18/06/2024) στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.
Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου

Αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.
Όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης

Οι πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν πως όλα έγιναν χθες (18/6), πολύ αργά το βράδυ.

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, μαζί με έναν δικηγόρο, πήγαν στο σπίτι της νυν συζύγου, προκειμένου να πάρουν κάποια ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου.

Η κ. Πολυζωγοπούλου όταν τους αντιλήφθηκε, αντικρίζοντάς τους χωρίς προειδοποίηση μπροστά της, τα έχασε και πάτησε το panic button, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι λιποθύμησε.

Στη συνέχεια έκανε μήνυση με αποτέλεσμα να συλληφθεί η πρώην σύζυγός και ο δικηγόρος, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Απόστολος Λύτρας: «Ήθελα να μάθω που έστελνε μηνύματα» - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Ο Απόστολος Λύτρας, κατά την απολογία του την περασμένη Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξε ότι η εκδοχή της σκάλας ήταν επινόηση της συζύγου του και όχι δική του, ισχυρισμό που εξέθεσε και δημόσια.

Για το επίμαχο βράδυ, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι ζήλεψε όταν την είδε να στέλνει μηνύματα.

Στην απολογία του, υποστήριξε ότι η σύζυγός του τον ενημέρωσε για την αλλαγή της κατάθεσής της την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00, αναφέροντας δύο λόγους: πρώτον, ότι στο διαδίκτυο έγραφαν πως «την καλύπτει» και δεύτερον, ότι το έκανε για τις τρεις κόρες τους.

Αναλυτικά η απολογία του δικηγόρου για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του:

«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα.

Μου αρνήθηκε και της ζητησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρις να γνωρίζω το σημείο και χωρις να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη.

Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν και ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά.

Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα.

Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου.

Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθόλη τη διάρκεια που κρατούμην, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

"Μακελειό" στις κρίσεις των δικαστών στον Αρειο Πάγο!

 ΠΗΓΗ: «ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ» στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Μία από τις χειρότερες περιόδους της περνάει η Δικαιοσύνη!

Και αυτό φάνηκε περίτρανα στις πρόσφατες κρίσεις δικαστών και εισαγγελέων, όπου έγινε... "μακελειό", καθώς παρελήφθησαν, λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων περισσότεροι από 40 δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

 Η κατάσταση, που επικρατεί είναι εκρηκτική, καθώς ο μεγάλος αριθμός, των δικαστικών λειτουργών, που παρελήφθησαν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, τον περασμένο μήνας, στις κρίσεις που προηγήθηκαν, είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου ακούστηκαν αντιρρήσεις από ορισμένους ανώτατους δικαστές, για το μεγάλο... "χειρουργείο"!

Μάλιστα εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού των προσφυγών από παραλειφθέντες, η Ολομέλεια χρειάστηκε να συνεδριάσει επί τρεις ημέρες, προκειμένου να εξετάσει όλες τις αιτήσεις,που φέτος συγκέντρωσαν τον αριθμό - ρεκόρ 35!

 

 Περισσότεροι από 35 δικαστές και εισαγγελείς προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας να επανεξεταστεί η κρίση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στο οποίο προέδρευε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, ενώ μετείχε και η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Ο "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" μπήκε στα... άδυτα του Αρείου Πάγου, όπου συνεδρίασε η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, γιά να κρίνει τις προσφυγές των παραλειφθέντων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν εκτός από την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχεδόν όλοι οι  Αντιπρόεδροι,

και οι  Αρεοπαγίτες, όπως και πολλοί από τους δεκαοχτώ  Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Εξετάστηκαν συνολικά 35 προσφυγές, εκ των οποίων 16 στις δύο πρώτες συνεδριάσεις και στην τελευταία  οι υπόλοιπες 19 προσφυγές.

Δεκτές έγιναν περίπου το 1/3 των προσφυγών και σχεδόν όλες αφορούσαν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των δικογραφιών.

Μοναδική  εξαίρεση μία υπόθεση, που αφορούσε την περίπτωση δικαστή, ο οποίος είχε διαδοχικές παραλείψεις για λόγους... ήθους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε περιστατικό προ 20ετίας με τέκνο εκτός γάμου του παραλειφθέντα ανώτερου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε το παιδί του, το φρόντισε το σπούδασε και είναι μαζί του.

Η εισήγηση της Αντιπροέδρου ΑΠ, που είχε ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν θετική για το δικαστή, ο οποίος τελικά προήχθη σε Πρόεδρο Εφετών.

 

Πάντως οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είχαν και μιά εξαιρετικά ατυχή εξέλιξη, για περίπου δεκαπέντε εκ των μετεχόντων, σε αυτήν, ανωτάτων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι προσβλήθηκαν από covid19.

Προφανώς, κάποιος εκ των μελών της Ολομέλειας είχε προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να τον μεταδώσει σε 15 συναδέλφους του, οι οποίοι παρέμειναν κλινήρεις…

 

Μετά τα... δύσκολα  ήρθαν και τα ευχάριστα στον Αρειο Πάγο, με καλό κρασί και εξαίσια εδέσματα, σε πασίγνωστο αθηναικό ρεστωράν, με θέα την Ακρόπολη.

Εκεί διοργανώθηκε η βραδιά αποχαιρετισμού για 21 Αρεοπαγίτες και Αντιπροέδρους, οι οποίοι αποχωρούν από το ανώτατο δικαστήριο,  λόγω συμπληρώσεως του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Η βραδιά κύλησε ήρεμα, υπό το φως της Σελήνης και τους ήχους εξαιρετικής μουσικής, σε συνδιασμό κρυστάλινα ποτήρια και πορσελάνινα πιάτα σε τραπέζια με κατάλευκα τραπεζομάντηλα.

Παρούσες η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη και ατυχείς της βραδιάς, οι ασθενήσαντες με κορωνοιό, που φυσικά δεν προσήλθαν!

 


 


Ενταλμα σύλληψης για τον Αποστόλη Λύτρα


Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, για το δικηγόρο Αποστόλη Λύτρα.

Κρίθηκε ότι, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, που είχαν επιβληθεί.'

Στο Αυτόφωρο οδηγείται η πρώην σύζυγος Λύτρα, για πλημμελήματα



Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απειλής ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, στην πρώην σύζυγο του δικηγόρου Αποστόλη Λύτρα  μετά από τη μήνυση, που κατάθεσε σε βάρος της η νυν σύζυγος  του ποινικολογου Σοφία Πολυζωγοπούλου.

 Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Παράλληλα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που άσκησε την ποινική δίωξη κατά της πρώην συζύγου Λυτρα,  διαβίβασε στην 28η  ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, που χειρίζεται την υπόθεση  αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του.

Εαν κρίνει η ανακρίτρια ότι, ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, τότε θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Τέλος, αντίγραφα της δικογραφίας διαβάστηκαν και στην εισαγγελία Εφετών για τις περαιτέρω ενέργειές της όσον αφορά τον δικηγόρο και συνεργάτη του Απόστολο Λύτρα, τον οποίο επίσης έχει μηνύσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η πρώην σύζυγος Λύτρα



Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκε η πρώην σύζυγος του δικηγόρου Αποστόλη Λύτρα, η οποία συνελήφθη χτες το βράδυ, μετά από μήνυση, που υπέβαλλε εναντίον της η νυν σύζυγος του γνωστού Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Παράλληά, η κ. Πολυζωγοπούλου έχει καταθέσει μήνυση και κατά του συζύγου της, Αποστόλη Λύτρα, για παραβίαση των περιοριστικών όρων, που του έχουν επιβληθεί με απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, μετά από απειλητικό μήνυμα που φέρεται να της έστειλε.

Ο κ. Λύτρας φέρεται ότι, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το θύμα φέρεται να είπε ότι δέχτηκε το μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον Απόστολο Λύτρα, το οποίο ανέφερε: «Στείλε τα λεφτά και τα ρούχα».

Η μήνυση που υπεβλήθη είναι για αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απειλή και σε βάρος του δικηγόρου που έφτασαν στο σπίτι μαζί με την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και το ένα τους παιδί.

Σύμφωνα με το iEidiseis, όλα έγιναν χθες, πολύ αργά το βράδυ. Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, μαζί με έναν δικηγόρο, πήγαν στο σπίτι της νυν συζύγου, προκειμένου να πάρουν κάποια ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου. Η κ. Πολυζωγοπούλου όταν τους αντιλήφθηκε, χωρίς προειδοποίηση μπροστά της, τα έχασε και πάτησε το panic button, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι, λιποθύμησε.

Στη συνέχεια έκανε μήνυση με αποτέλεσμα να συλληφθεί η πρώην σύζυγός και ο δικηγόρος της, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σχετικά με το μήνυμα που φέρεται να έλαβε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ο δικηγόρος του ποινικολόγου ανέφερε μιλώντας στο Action 24 πως δεν υπήρξε κανένα απειλητικό μήνυμα. Ήταν ένα μήνυμα για συνεννόηση προκειμένου να μπορέσει να πάρει ορισμένα προσωπικά αντικείμενα από το σπίτι του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν έχει καταλάβει τίποτα, ξύπνησε και είδε τον χαμό».

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται τρεις άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως συμπλήρωσε «ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειότητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα».

«Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του» κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να δέχτηκε ένα» μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον Απόστολο Λύτρα, με το οποίο ζητούσε τα λεφτά που είναι στο σπίτι και τα ρούχα του.

Μιλώντας στο Open, ο δικηγόρος της κ. Πολυζωγοπούλου Θέμης Σοφός σημείωσε ότι, η κυρία Πολυζωγοπούλου έγινε αποδέκτρια μηνυμάτων σε ομάδα στην οποία είναι μέλος ο Απόστολος Λύτρας, ένας συνεργάτης και ένα ακόμη πρόσωπο.

«Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σοφός, σε αυτό το γκρουπ «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc ένα Viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της.

Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ' εντολήν του κυρίου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του, η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο».

Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο κ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό, και μάλιστα πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας, δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας».

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Οpen"! (BINTEO)

 



Η "Δίκη στο OPEN" στη νέα εποχή.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

Στην τελευταία "Δίκη" της σεζόν: 

ΘΕΜΑ: Οι αθλητικοί δικαστές, οι πειθαρχικές αποφάσεις και η UEFA - Σχολιάζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

ΑΝΑΛΥΣΗ: EURO, ο δρόμος προς τον τελικό - Σε απευθείας σύνδεση ο προπονητής Γιώργος Δώνης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η εισαγγελική εντολή για την ελληνική διαιτησία - Στο studio ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας. 

Tριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Προς αναβολή ή διακοπή οδεύει αύριο η δίκη των "Σπαρτιατών", για εξαπάτηση εκλογέων!


Στο Γ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας έχει προσδιοριστεί να γίνει αύριο η δίκη των 11 βουλευτών των "Σπαρτιατών", οι οποίοι μετά τις καταγγελίες του αρχηγού τους Βασίλη Στίγγα περί "Ντον Κορλεόνε" και "Grrek Mafia" είναι κατηγορούμενοι για εξαπάτηση ψηφοφόρων, καθώς σύμφωνα με την ποινική δίωξη, που άσκησε εναντίον τους η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη το κόμμα τους θεωρείτο "βιτρίνα" του έγκλειστου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ότι, η δίκη θα αναβληθεί, καθώς δύο τουλάχιστον εκ των κατηγορουμένων βουλευτών αναμένεται να επικαλεστούν κώλυμα των πρόβλημα συνηγόρων τους.

Αντίθετα, εκ των τεσσάρων βουλευτών των "Σπαρτιατών", που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, αναμένεται να αρνηθεί την αναβολή και να ζητήσει διακοπή ή επίσπευση της.

Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, θεωρείται σημαντική και για το Εκλογοδικείο, το οποίο τον περασμένο μήνα ανέβαλε την έκδοση απόφαση σχετικά με την έκπτωση ή όχι από το βουλευτικό αξίωμα των βουλευτών των Σπαρτιατών, για μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Ουσιαστικά οι δικαστές του Εκλογοδικείου έκριναν πως πρέπει να προηγηθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των Σπαρτιατών σε ποινικό επίπεδο.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η υπόθεση να τραβήξει σε μάκρος καθώς θα πρέπει ενδεχομένως να καταστεί αμετάκλητη σε ποινικό επίπεδο. ΟΙ Σπαρτιάτες παραμένουν βουλευτές, παρά το ότι το κόμμα έχει εκπέσει των ευρωεκλογών, με βάση τη δίωξη που τους ασκήθηκε για εξαπάτηση εκλογέων.

Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στην υπόθεση είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που φέρεται ως υποκρυπτόμενος αρχηγός του κόμματος, καθώς και ένας δικηγόρος, , που μετείχε στις επαφές των υποψήφιων τότε βουλευτών με τον έγκλειστο πρώην βουλευτή, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων.

Η δικογραφία ξεκίνησε να σχηματίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε παρασκηνιακές ενέργειες εντός του κόμματός του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξεκίνησε τότε έρευνα που διενέργησε η ίδια. Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην κ. Αδειλίνη η οποία κάλεσε σε εξηγήσεις τόσο τους βουλευτές του κόμματος, όσο και τον Ηλία Κασιδιάρη. Με το πέρας της έρευνας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Εκρηξη κατά Αρείου Πάγου, για την υπόθεση Λύτρα!


Eκρηκτική η ατμόσφαιρα στη Δικαιοσύνη, για την υπόθεση Λύτρα!

Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέα, που άφησαν ελεύθερο τον δικηγόρο Αποστόλη Λύτρα, γιά τον καθ΄ομολογίαν του, άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, προκάλεσαν την αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσσού, που εξαπολύουν πυρά κατά της Προέδρου και της Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου.



Σε ανακοίνωση τους τα μέλη του ΔΣ της ΕνΔΕ υποστηρίζουν ότι, "η ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο", ενώ τονίζουν:

"Η ανεξαρτησία του δικαστή - ζητούμενο και επιδίωξη μιας
δημοκρατικής πολιτείας - καταλύεται όταν εισάγονται στη συνείδηση του υπολογισμοί και κριτήρια τρίτων που συνεπάγονται την αλλοτρίωση της προσωπικής του πεποίθησης με τη γνώμη εκείνων που μπορούν να του ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο".

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Βερβεσσός τονίζει:


"Η πρακτική αυτή δεν συνάδει με το κύρος της Δικαιοσύνης και το
Κράτος Δικαίου και οδηγεί μαθηματικά σε οπισθοδρόμηση και απαξίωση του θεσμού και των λειτουργών του".

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

"Σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ.1 του Συντάγματος « Η δικαιοσύνη
απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησίας», ενώ κατά την παράγραφο 2 «Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους…». Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο
109παρ.4 του ΚΟΔΚΔΛ «Δεν αποτελούν πειθαρχικά παραπτώματα για το δικαστικό λειτουργό: α…,β) η κρίση που ο δικαστικός λειτουργός εκφέρει κατά την άσκηση των καθηκόντων του….γ)…», ενώ και κατά το άρθρο 7 παρ. 1 της Παγκόσμιας Χάρτας του Δικαστή «Εξαιρουμένης της περιπτώσεως δόλου ή βαριάς αμέλειας, οι οποίες διαπιστώνονται με αμετάκλητη απόφαση, δεν μπορεί να κινηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον δικαστή ως συνέπεια
ερμηνείας του νόμου, εκτίμησης γεγονότων ή της αξιολόγησης των
αποδεικτικών στοιχείων που διενήργησε ο ίδιος για τον σχηματισμό της δικανικής κρίσης». Άλλωστε, όπως κρίθηκε δυνάμει της υπ’ αριθμόν 25/2022 απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 παρ. 4 Σ «..δεν επιτρέπεται πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών για την δικαστική τους κρίση καθεαυτή, δηλαδή για την επιστημονική άποψη που ακολούθησαν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισαν και την πεποίθηση την οποία σχημάτισαν από την εκτίμηση των αποδείξεων».

Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που χειρίστηκαν τη δικογραφία σε
βάρος κατηγορουμένου δικηγόρου για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση και γνωρίζουν το αποδεικτικό υλικό και οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν τα κατάλληλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού σε βάρος του
κατηγορουμένου. Θυμίζουμε εξάλλου τον νομικό κανόνα πως η προσωρινή κράτηση επιβάλλεται κατ’ εξαίρεση σε κατηγορούμενο για κακούργημα, μόνο ως μέσο διασφάλισης της παρουσίας του στο δικαστήριο ή αποτροπής τέλεσης νέων εγκλημάτων, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που κατά περίπτωση προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εφόσον κρίνεται αιτιολογημένα ότι τα λοιπά μέτρα δικονομικού καταναγκασμού, στα οποία
δίνεται προτεραιότητα, δεν επαρκούν (ή ο κατ’ οίκον περιορισμός με
ηλεκτρονική επιτήρηση δεν μπορεί να επιβληθεί) και χωρίς να αρκεί μόνο η κατά νόμο βαρύτητα της πράξης. Η κρίση των δικαστικών λειτουργών είτε είναι ορθή, είτε λανθασμένη, υπόκειται μόνο στους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και όχι σε πειθαρχικό έλεγχο.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, παρατηρούμε ότι, μετά τις τελευταίες
τροποποιήσεις των νέων Ποινικών Κωδίκων διεξάγεται στη δημόσια σφαίρα μια προσπάθεια ταύτισης της ορθής απονομής Δικαιοσύνης με την αυστηροποίηση. Τα Μέσα Ενημέρωσης και η κοινή γνώμη που δήθεν αυτά εκφράζουν πλειοδοτούν στην επιβολή δρακόντειων ποινών. Οι θεσμοί των περιοριστικών όρων, της αναστολής της ποινής, η υφ΄ όρον απόλυση φαίνεται να αντιμετωπίζονται ως ακατανόητη επιείκεια παρόλο που απηχούν ισχυρούς
θεσμούς του Κράτους Δικαίου, ενώ η προσωρινή κράτηση, η μη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση και οι μεγάλες ποινές, ως αντίδοτο στην εγκληματικότητα.

Η ανεξαρτησία του δικαστή - ζητούμενο και επιδίωξη μιας
δημοκρατικής πολιτείας - καταλύεται όταν εισάγονται στη συνείδηση του υπολογισμοί και κριτήρια τρίτων που συνεπάγονται την αλλοτρίωση της προσωπικής του πεποίθησης με τη γνώμη εκείνων που μπορούν να του ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο. Οι παραπάνω διαπιστώσεις της υπ΄ αριθμόν 25/2022 απόφασης που ήδη μνημονεύτηκε, δεν αρκεί να μείνουν ως θεωρητική διακήρυξη της δικαστικής ανεξαρτησίας, αλλά θα πρέπει να
μετουσιώνονται καθημερινά σε πράξη.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης, Πρόεδρος

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης, Α΄ Αντιπρόεδρος

Ακριβή Ερμίδου, Ειρηνοδίκης, Β΄ Αντιπρόεδρος

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης, Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Φαρσαλιώτης, Πρωτοδίκης, αν. Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Υπεύθυνος Διαχείρισης Οικονομικών

Ζαχαρίας Παλιούρας, Ειρηνοδίκης, αν. Υπεύθυνος Διαχείρισης Οικονομικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Εκπρόσωπος Τύπου".


Στην ανακοίνωση του ο κ. Βερβεσός αναφέρει:


"Η ηγεσία του Αρείου Πάγου, για μια ακόμη φορά, επιχειρεί με

επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, που
ανακύπτουν σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, κάτι που, άλλωστε, έχει
πράξει και κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις «του
κινήματος της πετσέτας», των συμβασιούχων, στο έγκλημα των Τεμπών,
στο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου
στην Ελλάδα, στην υπόθεση βιασμού ανηλίκου από τον καθ’ ομολογία
δολοφόνο της 11χρονης.
Η πρακτική αυτή δεν συνάδει με το κύρος της Δικαιοσύνης και το
Κράτος Δικαίου και οδηγεί μαθηματικά σε οπισθοδρόμηση και απαξίωση
του θεσμού και των λειτουργών του. ./.

O Aρειος Πάγος ζητάει επίσπευση της ανάκρισης και της δίκης για Λύτρα!


Nέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκαλεί η υπόθεση του δικηγόρου Αποστόλη Λύτρα, που αφέθηκε ελεύθερος από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου, τον οποίον παραδέχτηκε.

Μετά την παραγγελία της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και της Εισαγγελέα Γεωργίας Αδειλίνη, που ζήτησαν να διερευνηθούν πειθαρχικές ευθύνες ανακρίτριας και εισαγγελέα, που άφησαν ελεύθερο τον δικηγόρο, με τον περιοριστικό όρο, να μην πλησιάζει τη σύζυγο του, η κ. Αδειλίνη επανήλθε σήμερα με νέα παραγγελία της, για την ίδια υπόθεση.

Η Εισαγγελέας ΑΠ ζήτησε από την 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση,  να προχωρήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία, για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα,

Στην παραγγελία της  η κ. Αδειλίνη αναφέρει:

"Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης
υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης
σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω
πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:
α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας
ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της
υπόθεσης στο ακροατήριο.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Οσα είπε στην κατάθεση της η σύζυγος του Αποστόλη Λύτρα. Λεπτό προς λεπτό ο καυγάς!

Σοκάρουν όσα είπε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η σύζυγος του δικηγόρου Αποστόλη Λύτρα,  για τον άγριο ξυλοδαρμό της, ενώ παράλληλα φωτίζουν το γιατί ο 52χρονος ποινικολόγος, αποφάσισε να ομοκογήσει την πράξη του, ενώ αρχικά επέμενε στην εκδοχή του τραυματισμού της στην πτώση από σκάλα.

Οπως προκύπτει από την κατάθεση της συζύγου του δικηγόρου, η γυναίκα ήταν τόσο τραυματισμένη, που κατάπινε όπως λέει τα αίματα της, ενώ τον εκλιπαρούσε να,τη μεταφέρει σε νοσοκομείο και για να τον πείσει, του υποσχέθηκε ότι, δεν θα αποκάλυπτε τι έγινε.

Η ίδια, όπως εξιστορεί είπε στο γιατρό και στη νοσοκόμα ότι, τη χτύπησε ο σύζυγος της και μάλιστα φωτογράφισε τα τραύματα της, όπως το ίδιο έκανε και ο γιατρός .

Μεταξύ άλλων είπε ότι, βρίσκονταν σε εστιατόριο με μεγάλη παρέα και έφυγαν επειδή λογομάχησαν, γιά λόγους ζηλοτυπίας:

“Ήμουν αποφασισμένη να τον καταγγείλω όταν μπήκα στο νοσοκομείο… Λογομαχήσαμε και μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά”.

Οπως περιγράφει βρισκόταν υπό καθεστώς τρόμου αλλά ήταν αποφασισμένη να τον καταγγείλει από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο.

Αναφέρει:

«Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε και συνεργάτες στο γραφείο. Χθες 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με την μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Εγώ επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά».

«Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι».

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα.

Σε άλλο σημείο αναφέρει;

 «Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου».

«Ζαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα και εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο. Εγώ του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε αλλά ότι έπεσα μόνη μου. Πράγματι μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και με πήγε στην Ευρωκλινική».

Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε». «Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη την στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί γιατί κρατούσε την κόρη μου. Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη την στιγμή αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή.

Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω.

Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη την στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου"

Η σύζυγος του ποινοκολόγου υποστηρίζει επίσης ότι, του είχε,ζητήσει να χωρίσουν από τον Οκτώβριο, ενώ συμπλήρωσε:

«Φοβούμενη μήπως κάποιος τον ειδοποιήσει και φύγει από το νοσοκομείο. Για τον ίδιο λόγο στην κατάθεσή μου στους αστυνομικούς είπα ότι δεν επιθυμώ εξέταση από ιατροδικαστή. Ο γιατρός ενημέρωσε ότι έχω υποστεί διάσειση, αιμάτωμα στο κρανίο κάταγμα ρινός, μώλωπες στα μάτια, στα ζυγωματικά, κήλη, κάταγμα στα δάχτυλα, θλαστικά τραύματα στα χέρια και στο κρανίο. Ο γιατρός με ειδοποίησε ότι οι αστυνομικοί πήραν τον σύζυγό μου και εγώ υπέγραψα τις πρωινές ώρες για να φύγω από την κλινική ενώ είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου και μια φίλη μου. Οι συστάσεις των γιατρών της κλινικής ήταν να παραμείνω εκεί».

«Άγρια Δύση το Αιγαίο»: BBC και Daily Mail «πυροβολούν» με ρεπορτάζ και βίντεο το Λιμενικό για τους μετανάστες

 Διαβάστε το εξαιρετικό ρεπορτάζ του BBC και της Daily Mail, που αποκαλύπτει ότι,  «πάνω από 40 μετανάστες πνίγηκαν εξαιτίας των χειρισμών των ελληνικού Λιμενικού». 

«Όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε εδώ:

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/251310/agria-dysi-to-aigaio-bbc-kai-daily-mail-pyrovoloyn-me-reportaz-kai-vinteo-to-limeniko-gia-tous-metanastes

Ο Αρειος Πάγος διερευνά ευθύνες ανακρίτριας και εισαγγελέα, που άφησαν ελεύθερο τον ποινικολόγο, γιά τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του θα παραμείνει ο ποινικολόγος Αποστόλης Λύτρας, καθώς δεν υπάρχει ένδικος τρόπος, να μετατραπεί η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, γιά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, τον οποίον ομολόγησε απολογούμενος.

Με εντολή της Προέδρου του Αρείου Οάγου Ιωάννας Κλάπα και της Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος, γιά το ενδεχόμενο η ανακρίτρια και η εισαγγελέας, να έχουν διαπράξει αδίκημα, με την απόφαση τους, να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους, παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης, που καθ ομολογία τέλεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της σύζυγου του.

Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα προκάλεσε απορία, αλλά και ανησυχία, κυρίως μετά από τα περιστατικό δολοφονίας 11χρονης από τον 39χρονο θείο της, που είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά την 9ετή καταδίκη του, που προκαλουν ερωτηματικά, γιά το εαν μπορεί οποιοσδήποτε να προχωρά σε άσκηση βίας και μετά να κυκλοφορεί ανενόχλητος, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει ψυχολογικό θέμα και χρειάζεται βοήθεια.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ρ παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να δώσω εξήγηση» για το περιστατικό προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. Αναλυτικά οι όροι που επιβλήθηκαν στο Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Πως παραγράφηκαν 1.500 υποθέσεις μη υποβολής πόθεν έσχες!


ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Ιστορίες... γραφειοκρατικής τρέλας, που είχαν αποτέλεσμα να καταλήξουν στον... κάλαθο της παραγραφής 1.500 υποθέσεις, με υπόχρεους για μη υποβολή πόθεν έσχες!

Περιπετειώδη... διαδρομή, με κατάληξη το αρχείο, είχε υπόθεση, που ξεκίνησε από την Αρχή Ξεπλύματος με 1500 υπόχρεους υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, που τα τελευταία χρόνια αμέλησαν να τις υποβάλλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 1.500 υποθέσεις πόθεν έσχες, ήταν μέρος λίστας με 9.000 υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες, που είχε στείλει στις Εισαγγελίες όλης της χώρας ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Μάλιστα επρόκειτο για πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος, που δεν υποβλήθηκαν ως όφειλαν μέσα στην περασμένη πενταετία.

Και εξηγούμε πως κατέληξαν στο αρχείο οι 1.500 υποθέσεις:

Ολα ξεκίνησαν όταν μία τις εισαγγελείς, που παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος κ. Βουρλιώτη, υπόθεσεις με ονόματα υπόχρεων σε πόθεν έσχες, επέστρεψε στην Αρχή τη λίστα, που της ανατέθηκε να διερευνήσει, για να ασκήσει διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ζητούσε να γίνουν ξεχωριστές δικογραφίες, γιά κάθε ένα από τα 1.500 πρόσωπα, προκεκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να λάβει η κάθε υπόθεση ξεχωριστό Α.Β.Μ (Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων)!

Ο γάιδαρος στην Ελλάδα εξακολουθεί να πετάει!...


Aριστοφανικό κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

Τέλειωσαν οι Ευρωεκλογές-«καμπάνες» και στις 27 χώρες, ανέβηκε η πατριωτική «Δεξιά», παραιτήθηκε ο Βέλγος Πρωθυπουργός, κήρυξε εκλογές ο Γάλλος Πρόεδρος, τρίζει πλέον η καρέκλα
του Γερμανού Καγκελάριου και στην Ελλάδα έγινε κάτι σαν «ανασχηματισμός»...

Ζούμε στην Ελλάδα όπου ο γάϊδαρος ανέκαθεν πετούσε και εμφανέστατα εξακολουθεί όχι μόνο, να πετάει αλλά μιμούμενος πολιτικούς άνδρες και γυναίκες κάνει και εναέριες κυβιστήσεις ή λαϊκά «Κωλοτούμπες»!...

Στο ερώτημα «πετάει ο γάιδαρος;» όπως το έθετε το παροιμιακό λαϊκό δίλημμα, στο μέτρο, που όλοι γνωρίζουμε ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε από το Νόμο της βαρύτητας και την ανατομική μορφή
των συμπαθών τετράποδων η απάντηση είναι απόλυτα ΟΧΙ!..

Με άλλα λόγια ο γάιδαρος, ο συμπαθητικός τετράποδος «κυρ-Μελέτης» ΠΟΤΕ και σε καμιά Χώρα της Ευρώπης και της Υφηλίου ΔΕΝ κατάφερε να απογειωθεί και να πετάει!..

Στην αγαπημένη μας Πατρίδα, την Ελλάδα, (όπως εύκολα διαπιστώνεται από κάθε καλόπιστο και αντικειμενικό παρατηρητή) 50 χρόνια μετά το καλοκαίρι της Μεταπολίτευσης, ο γάιδαρος είχε
κατάφερει να «πετάει» και προφανώς συνέχισε και μετά τον «Μνημονικό» Μάιο του 2010, και μάλιστα, δυστυχώς, αλαζονικά μετά το καλοκαίρι του 2023 και το απροσδόκητο 41% και όπως
φαίνεται από δημόσιες τοποθετήσεις και τον δήθεν ανασχηματισμό στον απόηχο του 28% των ευρωεκλογών σίγουρα επιβεβαιώνεται ο σημερινός τίτλος μου:

Ο γάιδαρος στην Ελλάδα εξακολουθεί να πετάει!..

Πόσο εύπιστοι είμαστε αλήθεια, παιδιά, γυναίκες και άνδρες στην εποχή μας και πόσο εύκολα θα μπορούσε κάποιος ή κάποιοι να μας αλλάξουν τα μυαλά, με υποβολή σε πλύση εγκεφάλου, όπως κάνουν τα Συστημικά ΜΜΕ σε κάθε προεκλογική περίοδο, και να μας κάνουν να δούμε τα άσπρα μαύρα, τα μαύρα άσπρα και τον γάιδαρο να… πετάει;

Οδυνηρά για ΟΛΟ το πολιτικό μας Σύστημα τα αποτελέσματα των ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ και θυμήθηκα το Κινέζικο απόφθεγμα που προτείνει: «δείξε με το δάκτυλό σου το ελάφι, φώναξε: να ένα άλογο» και δες τι θα γίνει… και όπως λένε οι πολιτικοί μας από το 2010 και μετά εδώ στην Ελλάδα «δείξε την τρόικα, (τώρα
τους λέμε «θεσμούς») και φώναξε… ΦΕΥΓΟΥΝ!» Ή, απαντώντας σε αγωνιώδη ερωτήματα για ανεργία, ακρίβεια, τραγικές ελλείψεις στις δομές Υγείας και στα υπόλοιπα προβλήματα επιβίωσης
στην Πατρίδα μας μετά τις ευρωεκλογές 2024 πείτε:

Να ο γάιδαρος εξακολουθεί να πετάει!..

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προέκυψαν πριν πολλές δεκαετίες από το πείραμα κοινωνικής ψυχολογίας του διακεκριμένου Αμερικανού συναδέλφου Dr
Solomon Asch. Στο πείραμα αυτό ο ερευνητής και οι συνεργάτες τους δημιούργησαν για το άτομο συνθήκες αμφιβολίας, φέρνοντάς το αντιμέτωπο με ερεθίσματα αμφίβολης ευκρίνειας.

Το «άτομο-θύμα» οδηγείται, με βάση τις προδιαγραφές του πειράματος, έντεχνα σε συναισθηματική σύγκρουση καθώς από τη μία μεριά αισθάνεται την έντονη υποκειμενική τάση να κάνει τη σωστή επιλογή όπως ακριβώς έχει μάθει μέχρι αυτήν τη στιγμή στη ζωή του (π.χ., ο γάιδαρος ΔΕΝ... πετάει), από την άλλη μεριά αισθάνεται έντονη την πίεση από τα άλλα μέλη της ομάδας στην οποία το έχουν εντάξει για την ολοκλήρωση της πειραματικής διαδικασίας και τα οποία το προτρέπουν να κάνει μία επιλογή που εμφανώς είναι λαθεμένη.

Για να γίνει κατανοητή η διαδικασία άσκησης πίεσης από την ΟΜΑΔΑ στο άτομο και για να μας διδάξει και κάτι νομίζω χρήσιμο στην εποχή μας, την εποχή της αμφισβήτησης των πάντων από
τους πάντες και της αμφιβολίας για όλα και για όλους ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στα πειράματα αυτά.

Στο πείραμα του Asch (ΟΛΑ τα άτομα που συμμετέχουν στο πείραμα εκτός ενός που είναι το «θύμα» είναι συνεργάτες του ερευνητή). Ο ερευνητής δείχνει δύο κάρτες: στην πρώτη κάρτα
υπάρχει μια ευθεία γραμμή ενός συγκεκριμένου μήκους και στη δεύτερη κάρτα υπάρχουν τρεις ευθείες γραμμές διαφορετικού μήκους, η μία από τις οποίες είναι εμφανέστατα και χωρίς
αμφιβολία ακριβώς ίσου μήκους με τη γραμμή της πρώτης κάρτας.

Ο εξεταστής ζητά από κάθε ένα άτομο της ομάδας να κάνει τη σύγκριση των γραμμών αφήνοντας τελευταίο το «θύμα» της πειραματικής ομάδας.

Στην επίδειξη των καρτών ΟΛΟΙ οι συνεργάτες του ερευνητή κάνουν κάποια επιλογή που είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ λάθος. Το «θύμα», όπως καταγράφεται από τη βιντεοκάμερα ξαφνιάζεται, γέρνει μπροστά, κοιτάζει τις γραμμές, κοιτάζει ένα - ένα τα άλλα μέλη της ομάδας με εμφανή στο πρόσωπό του τα αισθήματα του ξαφνιάσματος και της δυσπιστίας...

Όταν έρχεται η σειρά του «θύματος» να συγκρίνει τις γραμμές στις δύο κάρτες, υποθέτω ότι δεν θα σας εκπλήξει η διαπίστωση ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων επιλέγει μία από τις δύο λάθος
επιλογές που έκαναν ΟΛΑ τα άλλα μέλη της ομάδας!...

Απίστευτο και εκπληκτικό; Όχι ακριβώς!

Το «θύμα» στο συγκεκριμένο πείραμα έχει ουσιαστικά δυο επιλογές, κάθε μια από τις οποίες συνεπάγεται και ένα σχετικό συναισθηματικό και ψυχοκοινωνικό κόστος.

Εφόσον επιλέξει την μόνη γραμμή που είναι η σωστή σεβόμενο τον εαυτό του και την αντικειμενική πραγματικότητα σε ότι είναι σωστό ή λάθος τότε θα είναι συνεπές με τις υποκειμενικές του πεποιθήσεις και τα αντικειμενικά δεδομένα, αλλά έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα μέλη της ομάδας που δηλώνουν, όπως απαιτεί το πείραμα, το ακριβώς αντίθετο.

Εάν επιλέξει όπως τα άλλα μέλη της ομάδας τότε θα έλθει σε σύγκρουση με τις υποκειμενικές του πεποιθήσεις και την ορθή αντίληψη πραγματικότητας αλλά θα αποφύγει την αντιπαράθεση με
την ομάδα.

Αιτιολογώντας την επιλογή κάποια από τα «θύματα» στο πείραμα με τις γραμμές του Asch ανέφεραν κακή προσωπική εκτίμηση του μήκους των γραμμών και κάποιοι ακόμη και σε, μη υπαρκτά, προβλήματα «όρασης!..»

Μεταξύ μας αλήθεια σε καθημερινή βάση πόσες φορές είμαστε συνεπείς σε πεποιθήσεις και αξίες αντικειμενικά ορθές και πόσες φορές αρνιόμαστε την πραγματικότητα, σαν τον Άγιο Πέτρο
πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, υποκύπτοντας σε Κομματικούς ινστρούχτορες και προστάγματα ή για να συμβιβασθούμε με την ιδεολογικό-πολιτική μας ΟΜΑΔΑ, την «Κομματική παρέα» όπου
ανήκουμε και μας το επιβάλλει, ή για να μη χάσουμε κεκτημένα που συνδέονται με κατοχή ή με ελπίδα κατάκτησης της ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

Ανέκαθεν και τώρα στις «περίεργες» εποχές που βιώνουμε στην Ελλάδα και στην μεγάλη «Οικογένεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 υπήρχαν εκείνοι οι οποίοι πιστοί στις Αρχές τους ΔΕΝ
συμβιβάστηκαν ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ αλλά ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΨΓΦΙΖΟΝΤΑΣ!…

Εδώ οι «βολεμένοι» έχουν ενστερνισθεί αλαζονικά την άποψη ότι στην Ελλάδα, ο παροιμιακός γάιδαρος θα εξακολουθήσει να πετάει και απολαμβάνουν με ψηλό βαθμό ικανοποίησης, ξεδιάντροπα, ευτυχείς και αυτοικανοποιημένοι τα λάφυρα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δικηγόρος Αποστόλης Λύτρας, για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του!


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 52χρονος δικηγόρος Αποστόλης Λύτρας, μετά την απολογία του, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Η 18η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας του επέβαλλαν ως περιοριστικό όρο, να μην πλησιάζει τη σύζυγο του.

Ο ίδιος επέλεξε να κάνει δηλώσεις και να βγει από την ανωνυμία του.

Μεταξύ άλλων είπε ότι, θα αναζητήσει τα αίτια, που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη και ακόμη ότι, θέλει να θεραπευτεί.

Ο 52χρονος δικηγόρος, ο οποίος μέχρι χτες ισχυριζόταν ότι, η σύζυγος του έπεσε από τη σκάλα, στην απολογία του φέρεται ότι, παραδέχτηκε την πράξη του ξυλοδαρμού και ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγο και τις κόρες του!

Ο δικηγόρος, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής, με βάση την κατάθεση του γιατρού, ο οποίος εξέτασε την βαριά τραυματισμένη σύζυγο του, όταν τη μετέφερε ο ίδιος στο νοσοκομείο Ευρωκλινική, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης από 5 μέχρι 20 χρόνια!

Μάρτυρες υπεράσπισης του έχουν ήδη καταθέσει η πρώην σύζυγος του και η μία από τις δύο μεγαλύτερες κόρες του, που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο. Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του έχει καταθέσει και ο κουμπάρος του, επίσης γνωστός δικηγόρος και πρώην σύζυγος γνωστής καλλιτέχνη.








.

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο VAR + Το Euro στο μικροσκόπιο + Η μετά Μελισσανίδη εποχή

 




Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η νέα σύμβαση του VAR και η τεχνολογική εξέλιξη - Στο studio ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρώην διαιτητής FIFA Γιάννης Σταυρίδης.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το Euro στο μικροσκόπιο - Σχολιάζει ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου.

ΘΕΜΑ: Η μετά Μελισσανίδη εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Απαντά ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ Κώστας Κετσετζόγλου.

36 χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου 2025 η δίκη για τη δολοφονία Βαλυράκη!



Αναβλήθηκε εκ νέου για τις 20 Ιανουαρίου 2025, η δίκη για τη δολοφονία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, που βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο του 2021 στην θαλάσσια περιοχή Πεζονησίου Ερέτριας.

Η δίκη αναμένεται να αναβληθεί και αυτή τη φορά, όπως και τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία, είναι δύο ψαράδες, που διαπληκτίστηκαν έντονα με τον Κρητικό πολιτικό.

Τα όσα έγιναν εκείνη την μοιραία μέρα ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη - που πήγε για ψαροντούφεκο και δεν επέστρεψε ποτέ - και τους δύο ψαράδες, περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα καταπέλτης, 52 σελίδων.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοβαρές εντάσεις στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Αθήνα η δίκη, με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σε αίτησή της η εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας σημείωνε ότι η συγκεκριμένη ποινική υπόθεση «έχει λάβει ευρύτατη δημοσιότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προφανώς λόγω των ιδιοτήτων του Σήφη Βαλυράκη και των συνθηκών υπό τις οποίες φέρεται ότι τελέστηκε η ανθρωποκτονία, έχει εξάψει την τοπική κοινωνία, ενεργά μέλη της οποίας είναι οι δύο κατηγορούμενοι». Μάλιστα, η εισαγγελέας στην σχετική αίτηση για μεταφορά της δίκης, επικαλέσθηκε έγγραφο της διευθύνουσας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

«Την ημέρα της απολογίας των δύο κατηγορουμένων υπήρξε συγκέντρωση πλήθους κόσμου στην κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου, η διατάραξη της λειτουργίας του δικαστηρίου εξαιτίας των φωνασκούντων συμπαρισταμένων στους κατηγορούμενους και η πολύωρη παραμονή των διαμαρτυρόμενων με φωνές και πανό Ερετριέων έξωθεν του δικαστηρίου, με την οποία εξέφρασαν την δυναμική διαφωνία τους αναφορικά με την ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά των δύο συμπολιτών τους» αναφερόταν στο έγγραφο που κατέληγε υπογραμμίζοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης να συμβούν ανάλογα περιστατικά που έθεταν σε κίνδυνο τόσο την εξέλιξη της ίδιας της διαδικασίας, όσο και τη διασάλευση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Αίτηση προκειμένου η διεξαγωγή της δίκης να γίνει στην Αθήνα είχε υποβάλλει και η οικογένεια του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη επικαλούμενη περιστατικό απειλών σε βάρος της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο έγγραφο της εισαγγελέως «στην αίτηση της οικογένειας γίνεται επίκληση σε δημιουργία κλίματος όξυνσης σε βάρος της, προκλήσεις φθορών από αγνώστους στο αρχιτεκτονικό γραφείο του αδελφού της χήρας Βαλυράκη, ο οποίος είναι μάρτυρας στην υπόθεση και δηλητηρίασης κατοικίδιου σκύλου της οικογένειας από «αγνώστους» στην εξοχική τους κατοικία στην Ερέτρια».

Για την ιστορία, στις 24 Ιανουαρίου 2021 η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη Μίνα, ενημέρωσε το λιμενικό τμήμα της Ερέτριας ότι ο σύζυγός της είχε αποπλεύσει το μεσημέρι με το φουσκωτό του σκάφος, προκειμένου να δοκιμάσει τη μηχανή και έκτοτε δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του. Σε λιγότερο από μια ώρα το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή του νησιού χωρίς τον καπετάνιο του. Έπρεπε να περάσουν περίπου τρεις ώρες για να εντοπιστεί στις 20.20 στην ανατολική ακτή του Πεζονησίου Ερέτριας η σορός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Ως εξαιρετικής σημασίας κρίνεται η κατάθεση ενός ψαρά που παρακολούθησε από απόσταση τον διαπληκτισμό που εξελισσόταν στη θάλασσα κάποια μέτρα μακριά του. «Περί ώρα 12.15 αντιλήφθηκε ένα φουσκωτό σκάφος κόκκινου χρώματος αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για το σκάφος του θανόντος. Εμφανίστηκε ένα ξύλινο σκάφος αλιευτικό και αντιλήφθηκε ότι έλαβε χώρα διαπληκτισμός μεταξύ του επιβαίνοντος στο αλιευτικό σκάφος και του Σήφη Βαλυράκη, με τον πρώτο να απευθύνεται στον δεύτερο, λέγοντάς του πως θα καλέσει το λιμεναρχείο και τον δεύτερο να του απαντά "θα μου ***"» περιέγραψε ο μάρτυρας εξηγώντας πως στη συνέχεια το αλιευτικό ανέβασε ταχύτητα και άρχισε να «κυκλώνει» το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ψαράς εκτίμησε στην κατάθεσή του πως τα άτομα στο αλιευτικό σκάφος ήταν δύο, αφού τη στιγμή που έκαναν κύκλους γύρω από το φουσκωτό Βαλυράκη, το άτομο που διαπληκτίστηκε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρέμενε στη θέση του και κατά συνέπεια υπήρχε δεύτερο άτομο που οδηγούσε το αλιευτικό.



Αλλαγή ρότας από τον ποινικολόγο: Παραδέχεται τον ξυλοδαρμό της συζύγου του - Αντιμέτωπος με κάθειρξη 5 - 20 χρόνια!


Μονόδρομος φέρεται να είναι η αλλαγή υπερασπιστικής γραμμής, στην οποία αναμένεται, να προχωρήσει ο γνωστός ποινικολόγος, που κατηγορείται, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο 52χρονος δικηγόρος, ο οποίος μέχρι χτες ισχυριζόταν ότι, η σύζυγος του έπεσε από τη σκάλα, αναμένεται σήμερα, ενώπιον της 18ης ανακρίτριας κ. Σαλάπα, να παραδεχτεί την πράξη του ξυλοδαρμού και να ζητήσει συγγνώμη!

Ο δικηγόρος, που συνελήφθη τα ξεμερώματα της Κυριακής, με βάση την κατάθεση του γιατρού, ο οποίος εξέτασε την βαριά τραυματισμένη σύζυγο του, όταν τη μετέφερε ο ίδιος στο νοσοκομείο Ευρωκλινική, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης από 5 μέχρι 20 χρόνια!

Μάρτυρες υπεράσπισης του έχουν ήδη καταθέσει η πρώην σύζυγος του και η μία από τις δύο μεγαλύτερες κόρες του, που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο. Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του έχει καταθέσει και ο κουμπάρος του, επίσης γνωστός δικηγόρος και πρώην σύζυγος γνωστής καλλιτέχνη.








.