Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας - Απαγορεύεται να πλησιάζει τη σύζυγό του


Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον δικηγόρο Αποστόλη Λύτρα, ο οποίος τρεις μήνες μετά την προφυλάκιση του, για την κακοποίηση της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αποφυλακίζεται με όρους.

Την απόφαση για την αποφυλάκιση Λύτρα έλαβε το συμβούλιο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, που έκανε δεκτή σχετική πρόταση του εισαγγελέα.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι, πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επέβαλλε αυστηρούς περιοριστικούς όρους στον Αποστόλη Λύτρα, που είναι οι εξής:

Απαγορεύεται να προσεγγίζει τη σύζυγό και την οικία της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

Απαγορεύεται να επικοινωνεί μαζί της άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία μέσω δικηγόρων, για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο τους.

Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο, που συνοδεύει το τέκνο.

Επίσης υποχρεώνει το δικηγόρο, να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος είναι προφυλακισμένος από τις 20 Ιουνίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.