Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Tο έγκλημα στα Τέμπη και το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού με τους 170 κατηγορούμενους

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, η η δικογραφία με τους 170 κατηγορούμενους της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού χρεώθηκε τον περασμένο Μάιο, στην Πρωτοδίκη Θεοδώρα Τραιανίδου,  ένα μήνα - και όχι πέντε μήνες, όπως είχε αναφερθεί αρχικά - πριν αποχωρήσει, για άλλη υπηρεσία του Πρωτοδικείου, καθώς τον Ιούνιο προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών.

Αυτό είχε αποτέλεσμα η δικογραφία -  η οποία μάλιστα είχε υψηλή διαβάθμιση εμπιστευτικότητας -  να παραμείνει στο "ψυγείο", παρά το γεγονός ότι, ορισμένοι από τους κατηγορούμενους έχουν χαρακτηριστεί "ύποπτοι φυγής" και κανονικά θα έπρεπε, προ μηνών,  να έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.

Την υπόθεση αποκάλυψε η "Δίκη στον Σκάι" την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα  δικαστικοί κύκλοι, να απαντήσουν σχεδόν αμέσως στα ερωτήματα  της εκπομπής, εξηγώντας ότι, η προαγωγή της ανακρίτριας ήταν αναπάντεχη και αιφνιδιαστική, καθώς κανονικά η θητεία της έληγε ένα χρόνο αργότερα, οπότε δεν θα ετίθετο θέμα.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη:

O εφέτης ανακριτής Λάρισας Σωτήρης Μπακαίμης, ο οποίος χειρίζεται την ανάκριση για την υπόθεση  του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών, χρεώθηκε τη δικογραφία τον Μάρτιο του 2023 και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, δηλαδή δύο μήνες αργότερα, πήρε μετάθεση για το Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε άλλη υπηρεσία της Δικαιοσύνης.

Εκτοτε έχουν περάσει 15 μήνες, αλλά ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, παρά τη μετάθεση του στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει μετακινηθεί από το ανακριτικό του γραφείο στη Λάρισα και παραμένει εκεί μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα για τα Τέμπη.