Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Νίκαια: Ο διεστραμμένος, που σκοτώνει αδέσποτα και η "γκάφα" του Δημάρχου!


Απίστευτη τροπή είχε η προχτεσινή αποκάλυψη μας στις "Δικογραφίες" και στο site iEdiseis, με τίτλο: 

"Απίστευτο περιστατικό στη Νίκαια: Διεστραμμένος ήθελε να εξοντώσει τα σκυλιά της περιοχής - Εισαγγελική παρέμβαση - 
«Ράντισε» με υδροκυάνιο στύλους της ΔΕΗ και κολωνάκια στα πάρκα της Νίκαιας".

Το δημοσίευμα των "Δικογραφιών" και του  iEdiseis, το οποίο αναπαρήχθη απο πολλές ιστοσελίδες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: 

 "Η υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά, καθώς εκτός από τα ζώα, υπήρχε και ο κίνδυνος για μικρά παιδιά, που παίζουν ανέμελα στα πάρκα της περιοχής και μπορεί να πιάσουν με τα χέρια τους τα δηλητηριασμένα κολωνάκια, ή άλλα σημεία, με αποτελέσματα ολέθρια"
 
Eπίσης πως: " Τον ίδιο κίνδυνο φυσικά διατρέχουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το εξαιρετικά τοξικό και δηλητηριώδες υλικό."

Επιπλέον ότι: "Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρος Σακελλαρόπουλος ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα - η οποία για τον εντοπισμό του άγνωστου δηλητηριαστή, συλλέγοντας - σε πρώτη φάση - υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής".

Και ακόμη ότι "ταυτόχρονα δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα σε ειδικά συνεργεία του Δήμου Νίκαιας, που έπλυναν όλες τις κολώνες σε δημόσιους χώρους και στα δημοτικά πάρκα της περιοχής".

Και τέλος ότι, "η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη", όπως είναι φυσικό, καθώς δεν έχει συλληφθεί ο δράστης. 

Σήμερα λάβαμε ως απάντηση από τον Δήμαρχο Νίκαιας Κωνσταντίνο Μαραγκάκη, το παρακάτω κείμενο, το οποίο μάλιστα έχει αναρτήσει ο ίδιος και στην ιστοσελίδα του στο facebook.





Στο κείμενο του Δημάρχου Νίκαιας αναφέρεται:

"Ψευδής είδηση για χρήση υδροκυανίου σε στύλους της ΔΕΗ στη Νίκαια

Με αφορμή την σημερινή αναδημοσίευση ενός παλαιού δημοσιεύματος που αναφέρεται σε περιστατικό χρήσης υδροκυανίου στους στύλους της ΔΕΗ στη Νίκαια για την εξόντωση αδέσποτων ζώων, επικοινώνησα ήδη με τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κ. Θεόδωρο Σακελλαρόπουλο και διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έγινε στις 4,5 και 6 Ιουνίου 2023 και τόσο η Εισαγγελία Πειραιά όσο και ο Δήμος προχώρησαν σε λήψεις συγκεκριμένων μέτρων.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη και άκρως ανεύθυνη διασπορά ψευδών ειδήσεων που ως αποτέλεσμα προκαλεί φόβο, σύγχυση, ανησυχία στους πολίτες και κατοίκους της Νίκαιας. Ως Δημοτική Αρχή καταγγέλλουμε τέτοιου είδους επικοινωνιακές τακτικές και καλούμε τους πολίτες να μην εμπιστεύονται και να μην αναπαράγουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αλλά να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές. Ο Δήμος μας επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια και καταγγέλει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένες ιστοσελίδες επιφυλασσόμενος κάθε νόμιμου δικαιώματός του".

Η απάντηση μας:

"Στο κείμενο του Δημάρχου κ. Μαραγκάκη γίνεται λόγος για "αναδημοσίευση ενός παλαιού δημοσιεύματος, για ένα περιστατικό, που  έγινε στις 4,5 και 6 Ιουνίου 2023".

Είναι εντελώς ψευδές ότι, το περιστατικό με το υδροκυάνιο έγινε τον Ιούνιο του 2023 και δεν πρόκειται για αναδημοσίευση, αλλά για πληροφορία εγκυρότατη, καθώς έαν επρόκειτο για διασπορα ψευδών ειδήσεων, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μαραγκάκης, τότε ο ίδιος ο εισαγγελέας Πειραιά θα είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως και θα είχε ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον της ιστοσελίδας iEdiseis και της υπογράφουσας το ρεπορταζ Μαίρης Μπενέα.

Η αλήθεια είναι ότι, το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2024 και από τότε βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα του Εισαγγελέα Θόδωρου Σακελλαρόπουλου, ο οποίος εκτός από το ότι, έδωσε αμέσως εντολή να πλυθούν όλα τα κολωνάκια, όπως κι έγινε, προσπάθησε και προσπαθεί να ανακαλύψει τον επικίνδυνο δράστη, γι΄αυτό κι έδωσε εντολή να συλλεγεί υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. 

Στο κείμενο του ο Δήμαρχος κ. Μαραγκάκης μας κατηγορεί ότι: "Πρόκειται για μια επικίνδυνη και άκρως ανεύθυνη διασπορά ψευδών ειδήσεων που ως αποτέλεσμα προκαλεί φόβο, σύγχυση, ανησυχία στους πολίτες και κατοίκους της Νίκαιας". 

Λησμόνησε ο Δήμαρχος κ. Μαραγκάκης ότι, στο περιστατικό αυτό έχει αναφερθεί και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του στο facebook στις 5 Ιουνίου 2024, όπου επί λέξει έγραφε:
Η δήλωση μου για τη θανάτωση δεσποζόμενου ζώου στη Νίκαια
Ένα ακόμη κρούσμα θανάτωσης δεσποζόμενου ζώου από κάψουλα υδροκυανίου σε παραφίνη σημειώθηκε σήμερα στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας και η οργή όλων για την απάνθρωπη αυτή πράξη, δύσκολα συγκρατείται.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από συμπολίτισσα μας η οποία συνοδεύοντας το σκυλί της στον καθημερινό περίπατο του, μόλις λίγα λεπτά μετά τη λήψη της δηλητηριασμένης κάψουλας, ξεψύχησε στα χέρια της.
Για το συμβάν ενημερώθηκαν ο Εξουσιοδοτημένος Δημ. Σύμβουλος Ευζωίας και μέριμνας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, κ. Παν. Μπαξεβανάκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Δημ. Σταματάτος οι οποίοι σε άμεσο χρόνο το κατήγγειλαν με έγγραφο τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά από τον οποίο και διατάχθηκε επείγουσα έρευνα.
Ως Δήμαρχος της πόλης καταγγέλλω το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, θέλω να πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα οι δράστες της διάπραξης του θα συλληφθούν και δηλώνω με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να εξαλειφθούν φαινόμενα που προσβάλουν τον πολιτισμό μας και πρωτίστως την ανθρώπινη υπόσταση".

Mάλιστα η ανάρτηση του είχε αναπαραχθεί στην ιστοσελίδα www.zoosos.gr στις 5 Ιουνίου 2024, στις 22.51 τη νύχτα.

Ιδού και η απόδειξη:


O κ. Δήμαρχος αναφέρει στο κείμενο του ότι, το ρεπορταζ μας "προκαλεί φόβο, σύγχυση, ανησυχία στους πολίτες και κατοίκους τηςψΝίκαιας". 

Το ρεπορτάζ προκαλεί φόβο και ανασφάλεια ή το γεγονός ότι, ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και κυκλοφορεί ελεύθερος?

Αλήθεια, αφού η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη, ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι, ο διεστραμμένος δράστης δεν θα ξαναχτυπήσει, αφού παραμένει ασύλληπτος και άγνωστος?

Kαι κάτι τελευταίο:

Eπικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Νίκαιας κ. Μαραγκάκη, η οποίος παραδέχτηκε ότι, στο κείμενο του έχει γίνει λάθος και πως το σωστό είναι ότι, το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2024 και όχι το 2023 όπως ανεγράφη.

Ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε επανορθώσει.

Αργά χτες το βράδυ ο Δήμαρχος Νίκαιας Κωνσταντίνος Μαραγκάκης έκανε επανόρθωση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.

Aναφέρει:

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Με αφορμή δημοσίευμα της 14/9/2024 στο ieidiseis.gr που αναφέρεται σε περιστατικό χρήσης υδροκυανίου στους στύλους της ΔΕΗ στη Νίκαια για την εξόντωση αδέσποτων ζώων, ενημερώνουμε όλους τους Δημότες και κάθε ενδιαφερόμενο ότι το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το Δήμο από τον Ιούνιο 2024, όταν και έγινε γνωστό, και ήδη έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες καταγγελίας του στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Ο Δήμαρχος Νίκαιας επικοινώνησε εκ νέου με τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κ. Θεόδωρο Σακελλαρόπουλο και διευκρινίστηκε ότι το δημοσίευμα αφορά στο ίδιο περιστατικό, για το οποίο τόσο η Εισαγγελία Πειραιά όσο και ο Δήμος έχουν προχωρήσει σε λήψεις συγκεκριμένων μέτρων και αναζητούνται οι υπεύθυνοι αυτών των εγκληματικών πράξεων
Η προηγούμενη ανάρτησή μας, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, οφείλεται σε παραδρομή, καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για καινούριο συμβάν. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όταν παρατίθενται γεγονότα που αφορούν στο παρελθόν και για τα οποία έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες, θα πρέπει αφενός να τονίζεται αυτό, ήτοι η λήψη των αναγκαίων μέτρων, αφετέρου να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να μην δημιουργείται η αίσθηση στους πολίτες ότι πρόκειται περί νέου γεγονότος και να αποφεύγονται φαινόμενα πανικού και παραπληροφόρησης.

Για την ιστορία ολόκληρο το ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα στο iEdiseis ήταν το παρακάτω:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Εισαγγελία Πειραιά, μετά την καταγγελία ότι, στην περιοχή της Νίκαιας, άγνωστος φέρεται πως είχε καλύψει κολωνάκια, σε δημοτικά πάρκα και στύλους της ΔΕΗ με παραφινέλαιο και υδροκυάνιο, υλικό εξαιρετικά τοξικό και ακαριαία θανατηφόρο!
Το περιστατικό αποκαλύφτηκε μετά από καταγγελία ιδιοκτήτριας σκύλου, η οποία είχε βγάλει το ζωάκι της βόλτα και το είδε να πεθαίνει ακαριαία, μόλις πλησίασε και μύρισε μιά κολώνα σε πάρκο της περιοχής.
Η υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά, καθώς εκτός από τα ζώα, υπήρχε και ο κίνδυνος για μικρά παιδιά, που παίζουν ανέμελα στα πάρκα της περιοχής και μπορεί να πιάσουν με τα χέρια τους τα δηλητηριασμένα κολωνάκια, ή άλλα σημεία, με αποτελέσματα ολέθρια.
Τον ίδιο κίνδυνο φυσικά διατρέχουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το εξαιρετικά τοξικό και δηλητηριώδες υλικό.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρος Σακελλαρόπουλος ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα, για τον εντοπισμό του άγνωστου δηλητηριαστή, συλλέγοντας - σε πρώτη φάση - υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.
Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα σε ειδικά συνεργεία του Δήμου Νίκαιας, που έπλυναν όλες τις κολώνες σε δημόσιους χώρους και στα δημοτικά πάρκα της περιοχής.
Η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία μετά από καταγγελία ιδιοκτήτριας σκύλου, η οποία αναφέρει σε μηνυτήρια αναφορά, που υπέβαλλε κατ΄αγνώστων ότι, είχε βγάλει βόλτα το ζωάκι της σε πάρκο της Νίκαιας και μόλις εκείνο πλησίασε σε μία κολώνα και άρχισε να τη μυρίζει, αμέσως σωριάστηκε νεκρό.
Η γυναίκα φέρεται ότι, πήγε αμέσως σε κτηνίατρο, που διαπίστωσε το θάνατο του σκύλου από δηλητήριο, ενώ κατέθεσε στον εισαγγελέα και σχετική πραγματογνωμοσύνη. Παράλληλα ενημερώθηκε και η Δημοτική Αρχή, που επίσης προσέφυγε στην Εισαγγελία Πειραιά, ζητώντας τη διερεύνηση του επικίνδυνου περιστατικού, τον εντοπισμό του δράστη και τη σύλληψη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος φέρεται ότι, χρησιμοποίησε παραφινέλαιο, που είναι υγρό ελαιώδες, άχρωμο και άοσμο, αδιάλυτο στο νερό, στο οποίο είχε βάλει και υδροκυάνιο, που επίσης είναι άχρωμο και εξαιρετικά δηλητηριώδες.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.