Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Εμπλοκή του πρωθυπουργικού γραφείου σε σκάνδαλο ελληνοποίησης Αργεντίνου ποδοσφσιριστή! (video)

 


Αποκάλυψη με… οσμή κυβερνητικού σκανδάλου στην υπόθεση του 18χρονου Αργεντίνου Ρομάνο, που έπαιζε στον Παναθηναϊκό και για να πάει στην Ίντερ ως κοινοτικός, πήρε ελληνικό διαβατήριο με διαδικασίες εξπρές.

Ο Τιάγκο Ρομάνο, ο οποίος ξεχώρησε στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού, αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πράσινους και μετακόμισε στην Ιταλία, για χάρη της Ίντερ ως ελεύθερος.

Στους "νερατζούρι" μάλιστα ο 18χρονος Αργεντινός άσος υπέγραψε ως κοινοτικός, αφού οι Μιλανέζοι είχαν δώσει σχετικό τελεσίγραφο στον παίκτη. Πρέπει να σημειωθεί πως ο ιταλικός σύλλογος είχε δικαίωμα για μέχρι πέντε μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, που να μην έχουν δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Πώς όμως συνέβη αυτό και ο νεαρός επιθετικός βρήκε τέτοιο; 

Πριν γίνει παίκτης της Ίντερ, ο Ρομάνο είχε ελληνοποιηθεί με διαδικασίες... fast track, που αναδύουν οσμή -κυβερνητικού- σκανδάλου, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνοποίηση έγινε μόλις δύο εβδομάδες μετά το αίτημα του ποδοσφαιριστή και με ενδιάμεσο κρίκο πρόσωπο που βρίσκεται στις παρυφές του πρωθυπουργικού γραφείου!

Συγκεκριμένα, ο Ρομάνο κατέθεσε το αίτημά του στην διεύθυνση ιθαγένειας Αττικής στις 4 Ιουλίου και ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία "καθώς πρόκειται να υπογράψω στην ποδοσφαιρική ομάδα Inter Milan μόνο εφόσον κατέχω ευρωπαϊκό διαβατήριο και μπορέσω να μεταβώ στο Μιλάνο μέχρι τις 20 Ιουλίου". Εν τέλει το αίτημά του εγκρίθηκε στις 18/7!

Ενώ λοιπόν η διαδικασία ελληνοποίησης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα για όλους τους υπόλοιπους πολίτες και μπορεί να διαρκεί 2, 3 και 4 χρόνια, καθώς απαιτείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγγράφων, ο Ρομάνο κατάφερε μέσω των εκπροσώπων του και την πολύ καθοριστική παρέμβαση του προσώπου αυτού που βρίσκεται κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, να πάρει το πολυπόθητο διαβατήριο εντός μόλις δύο εβδομάδων (!) και μαζί τη μεταγραφή που επιθυμούσε.

Για την ιστορία, η Ίντερ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή στις 9 Αυγούστου.