Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Οι κάμερες "πρόδωσαν" τους υπαιτίους του δυστυχήματος!

ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Συγκλονιστικές είναι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στη Νίκαια, όταν οδηγός χωματουργικής νταλίκας παρέσυρε μία γυναίκα και δύο μικρά κοριτσάκια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, το ένα από αυτά, η 7χρονη Παναγιώτα.

Με μιά σπάνια στα δικαστικά χρονικά απόφαση, παραπέμπονται να δικαστούν για το φριχτό τροχαίο δυστύχημα, όχι μόνον ο οδηγός της νταλίκας, που παρέσυρε και σκότωσε το άτυχο κοριτσάκι, αλλά και ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος έκανε στάση και άφησε  επιβάτες στο φανάρι.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 8 Ιουλίου 2021, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση, όταν τουριστικό λεωφορείο, που επέστρεφε με λουόμενους από την παραλία, σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι. 

Ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες και κατέβηκαν τρεις επιβάτες, μία γυναίκα, η 12χρονη κόρη της και η μόλις επτά ετών ανιψιά της. Περίμεναν για μερικά δευτερόλεπτα δίπλα στη διάβαση, διστάζοντας, στιγμιαία και στη συνέχεια προσπάθησαν να περάσουν τη διάβαση.

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ο οδηγός του χωματουργικού, που είχε στα δεξιά μπροστά του ένα άλλο λευκό κλειστό φορτηγό και πιθανότατα δεν είχε ορατότητα, έστριψε  αριστερά, ενώ η γυναίκα με τα δύο παιδιά, κινείτο βιαστικά στη διάβαση για να περάσει απέναντι, κρατώντας  σφικτά από το χέρι την επτάχρονη ανιψιά της, ενώ από πίσω ακολουθούσε η 12χρονη κόρη της. 

Το 7χρονο κοριτσάκι βρέθηκε κάτω από τις ρόδες, ενώ από θαύμα σώθηκαν η γυναίκα και η 12χρονη κόρη της που νοσηλεύτηκαν τραυματισμένες.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης, για την υπόθεση του συγκλονιστικού δυστυχήματος ολοκληρώθηκε, ενώ η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.


Το συμβούλιο πλημμελειοδικών, που αποφάσισε την παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο, υιοθέτησε την πρόταση του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρου Σακελλαρόπουλου, ο οποίος ζήτησε, στο εδώλιο να καθίσει όχι μόνον ο οδηγός του χωματουργικού φορτηγού, αλλά και ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, κατηγορούμενοι και οι δύο για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση προέκυψαν από βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψαν οι  κάμερες ασφαλείας στο σημείο της τραγωδίας, καθώς και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που κατήγγειλαν ότι, το συγκεκριμένο φανάρι στο συγκεκριμένο σημείο ανάβει μόνο όταν είναι κόκκινο το για τους πεζούς, ενώ ο πράσινος σηματοδότης δεν ανάβει, οπότε δεν μπορούν να υπολογίσουν το χρόνο, που  έχουν για να διασχίσουν τον δρόμο.