Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Σκηνικό... πολέμου από τα ΜΑΤ για τους πλειστηριασμούς με άδεια δικαστήρια


Σκηνικό... πολέμου, με αστυνομικές κλούβες και ΜΑΤ σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου αποκλείστηκε ο χώρος του μέσα και έξω από τα δικαστήρια, παρά το γεγονός ότι, δεν έγιναν πλειστηριασμοί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεπαν την είσοδο σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών, ενώ επικράτησε κομφούζιο, για το εάν επιχειρήθηκαν τελικά πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Στην οδό Λουκάρεως, είχε τοποθετηθεί μια κλούβα της Αστυνομίας, ενώ περιμετρικά υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, που απαγόρευαν σε μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, να μπουν στο χώρο του Ειρηνοδικείου.

Και αυτό, παρά το οτι, για σήμερα, έχουν αναβληθεί οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Πειραιώς και Δωδεκανήσου, όταν επισπεύδοντες είναι τράπεζες, το Δημόσιο, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ επιτρέπονται μόνο σε διαφορές ιδιωτών και μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία πρωτοστατεί στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών κατήγγειλε στις «Δικογραφίες» μεθόδευση και κλίμα εντυπώσεων, με τα ΜΑΤ και τις φραγμένες εισόδους.

«Προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, παρά το ότι, σήμερα δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Το μόνο που προκύπτει είναι τα καταγέλαστα όργανα της τάξης, που προστατεύουν τον επιχειρηματία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας»


Ενας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για κοινόχρηστα, που επρόκειτο να γίνει, απετράπη, επειδή αποχώρησε ο συμβολαιογράφος.