Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

"Ομερτά" για το κύκλωμα της κοκαίνης από το σερβοκροάτη, που προφυλακίστηκε


Το... νόμο της σιωπής τήρησε ο σερβοκροάτης  Μάρτιν Ματιάσεβιτς, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά από την απολογία του στον ανακριτή. Ο 33χρονος, που  συνελήφθη σε πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 136 κιλά κοκαίνης και θεωρείται μέλος κυκλώματος, που έφερνε μεγάλες ποσότητες κοκαίνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εφοδιάσει την ελληνική, αλλά και την ευρωπαική αγορά ναρκωτικών, οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί, για σοβαρά κακουργήματα.


Στις ερωτήσεις του ανακριτή, για την αποκάλυψη των συνεργών του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες, επιλέγοντας το «δικαίωμα της σιωπής».
Ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε ότι ο ρόλος του εντολέα του στην εγκληματική οργάνωση ήταν περιφερειακός και συμπλήρωσε ότι αυτό θα αποδειχθεί όταν συλληφθεί το άτομο που νοίκιασε το διαμέρισμα στη Βάρκιζα.
Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτηση 35χρονου Σέρβου, ο οποίος φέρεται ως ένας εκ των συνεργών του Σερβοκροάτη και μέλος του κυκλώματος, που έφερνε μεγάλες ποσότητες κοκαίνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εφοδιάσει την ελληνική, αλλά και την ευρωπαική αγορά ναρκωτικών.
Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 136 κιλά κοκαίνης, ενώ από τις ποσότητες που είχε διακινήσει η σπείρα υπολογίζεται ότι, τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνάνε τα 15.000.000 ευρω.

.