Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς αναβολή η απολογία του ζεύγους Λάσκαρη για το χρυσό;


Στο ενδεχόμενο να ζητήσουν νέα προθεσμία απο την 11η ανακρίτρια Χρυσούλα Γκούμα, προσανατολίζονται ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης, αλλά και η σύζυγος του Τζώρτζια Ευσεβίου, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, για την μυθιστορηματικών διαστάσεων υπόθεση της διαδυκτιακής πώλησης χρυσού.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών" ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Άρη Μπάσκετ και η συζυγος του, που αντιμετωπίζουν απο κοινού τα αδικήματα της απάτης και υπεξαίρεσης, μετα απο μήνυση του Λεττονού επιχειρηματία Μαικλ Σουμπότινς, για την υπόθεση διαδυκτιακης πώλησης περιπου 100 κιλών χρυσού, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προσέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια, για να απολογηθούν.
Το πιθανότερο ειναι ότι, θα πάει ο συνήγορος τους Θανασης Βαρλάμης, για να ζητησει νέα προθεσμία, επικαλούμενος ανεπαρκή χρόνο, για την προετοιμασία της απολογίας.
Συμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν εχει ολοκληρωθεί η μετάφραση σημαντικών εγγράφων της δικογραφίας και αυτο αναμένεται ότι, θα προβάλλει ο συνήγορος στην ανακρίτρια, για να κερδίσει χρόνο.
Πρόκειται γιά πολυσέλιδα έγγραφα απο διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, τα οποία χρειάζεται να μεταφραστούν απο διαφορετικές γλώσσες,  προκειμένου να μπορέσει ο συνήγορος να τα αντικρούσει, επιχειρηματολογώντας στο υπόμνημα του.
Δεν ειναι γνωστό τι θα αποφασίσει η ανακρίτρια και εάν θα χορηγήσει νέα προθεσμία στο ενδεχόμενο τέτοιου αιτήματος απο το ζεύγος Λάσκαρη.
Ωστόσο δεν ειναι ασύνηθες να χορηγείται συμπληρωματική προθεσμία απο τον ανακριτή σε κατηγορούμενους, για να προετοιμάσουν καλύτερα την απολογία τους.
Ούτως ή άλλως η υπόθεση της διαδυκτιακής πώλησης χρυσού ειναι πολλή σοβαρή.
Με δεδομένο μάλιστα ότι, γι αυτο το λόγο ειναι δεσμευμένες οι μετοχές της ομάδας του μπασκετικού Άρη με απόφαση του Πρωτοδικείου, καταλαβαίνει κάποιος την κρισιμότητα της κατάστασης.
Εαν τελικα ζητηθεί νέα προθεσμία και δοθεί απο την ανακρίτρια παράταση στην απολογία του ζεύγους Λάσκαρη, πιθανότατα ο συνήγορος τους Θανάσης Βαρλάμης θα ζητησει να γίνουν οι απολογίες μετα απο τα Χριστούγεννα.
Όταν προβάλλει έντονα το ενδεχόμενο προφυλάκισης, χρονιάρες μέρες κανένας δεν θέλει να τις περάσει στον Κορυδαλλό...