Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ερντογαν και Γρηγορόπουλος ανέβαλαν τους... πλειστηριασμούς


Ούτε ξύλο, ούτε χημικά, ούτε πλειστηριασμοί σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.
Η επέτειος της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και η αυριανή επίσκεψη Ερντογάν, είχαν αποτέλεσμα την αναβολή της διαδικασίας των πλειστηριασμών, ελλείψει αστυνομικών δυνάμεων, που γιά δύο μέρες θα απασχολούνται στο κέντρο της Αθήνας.
Την απόφαση για να αναβληθούν την έλαβαν, αντίστοιχα, τα ΔΣ των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, γιά λόγους ασφαλείας.


Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε συμβολαιογράφος ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
Προσφεύγουσα είναι η συμβολαιογράφος Λαυρίου, Ελένη Καραγεωργοπούλου, η οποία ζητά και την έκδοση προσωρινής διαταγής από το ΣτΕ με την οποία θα «παγώνουν» οι πλειστηριασμοί.
Συγκεκριμένα η συμβολαιογράφος με δικηγόρους τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη, ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 27.11.2017 του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Παράλληλα, κατέθεσε  αίτηση - δήλωση – διαμαρτυρία, που κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην εισαγγελέα Διαφθοράς, στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, με την οποία χαρακτηρίζει άκυρη την τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση και ζητεί να της δοθούν τα αποδεικτικά προσκλήσεων στην συνέλευση, ο κατάλογος των συμμετεχόντων, η βιντεοσκόπηση, κ.λπ.