Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Εδωλιο γιά εξι του ΤΑΙΠΕΔ "δείχνει" για δεύτερη φορά ο εισαγγελέας

Επιμένει στην άποψη του εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός και γιά δεύτερη φορά ζητάει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει σε δίκη τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, γιά την υπόθεση της μη επωφελούς πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου  την περίοδο 2013-2014.

Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, καθώς αναιρέθηκε με απόφαση του ΑΠ το παραπεμπτικό βούλευμα, λόγω «έλλειψης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».
Το Συμβούλιο Εφετών με το πρώτο βούλευμά του είχε παραπέμψει σε δίκη για την
υπόθεση των 28 ακινήτων  3 μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.
Το αίτημα για την αναίρεση του πρώτου βουλεύματος είχαν υποβάλει οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Αλ. Λυκουρέζος, Ι. Γιαννίδης και Ν. Πατεράκης επικαλούμενοι μεταξύ άλλων ότι, έχει ψηφιστεί διάταξη με την οποία προβλέπεται το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.
Στην περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, τότε η χώρα μας  θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τους θεσμούς, οι οποίοι που έχουν ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αποδιδόμενο σε αυτούς  αδίκημα της απιστίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται τρεις  Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό ρόλο) γεγονός που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών