Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η πρώτη και αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πάσσαρη στις "Δικογραφίες". Δείτε το video


Η πρώτη και μοναδική δημόσια συγγνώμη του Κωνσταντίνου Πάσσαρη καταγράφηκε από τις «Δικογραφίες» ", που ταξίδεψαν στη Ρουμανία τον περασμένο Φεβρουάριο και συνάντησαν τον διαβόητο κρατούμενο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα, όπου κρατείται.
Δείτε το σχετικό video http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66428
Στην πρώτη και μοναδική του συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης, μεταξύ άλλων διατύπωνε την βαθιά του επιθυμία, να εκδοθεί στην Ελλάδα, για να δικαστεί για όλα όσα κατηγορείται ότι, διέπραξε, πριν από την απόδραση του στη Ρουμανία.


Πέντε δολοφονίες, οκτώ απόπειρες και σωρεία παράνομων πράξεων περιλαμβάνει το βαρύτατο κατηγορητήριο..
Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε αναβληθεί και πάλι η δίκη του, επειδή δεν είχαν μεταφραστεί ορισμένα έγγραφα, πέρασαν έντεκα μήνες.
Κι όμως όλο αυτό το διάστημα φαίνεται ότι, δεν ήταν αρκετό, για να δοθούν οι διευκρινίσεις, που ζήταγαν οι ρουμανικές δικαστικές αρχές από τις ελληνικές, προκειμένου να ικανοποιήσουν το αίτημα, για να εκδοθεί στην Ελλάδα ο Πάσσαρης.
Ασυνεννοησία ή κάτι άλλο;

Η πρόεδρος του MOΔ, την περασμένη Δευτέρα κατέστησε σαφές ότι, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει την έκδοση του Πάσσαρη από τη Ρουμανία, όπου κρατείται από το 2001 στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα, εκτίοντας ποινή δις ισόβια, για τη δολοφονία δύο υπαλλήλων στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος.
Από τα έγγραφα της δικογραφίας διαπιστώθηκε ότι, και οι Ρουμάνοι είναι σύμφωνοι στην έκδοση του στη χώρα μας,  ωστόσο ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις, για τις οποίες η ελληνική πλευρα διαρρήγνυε τα... ιμάτια της ότι, έχουν σταλεί.
Το αίτημα του ίδιου του Πάσσαρη, να έρθει και να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τις κατηγορίες και τα θύματα του, επαναδιατύπωσε ο συνήγορος του Ανδρέας Ταγαράκης.
Σε αυτό ήταν σύμφωνη  και η πλευρά της Πολιτικής Αγωγής (συνήγορος Αλέξης Αναγνωστάκης), την οποία εκπροσωπεί η αδελφή του αστυφύλακα Αλεβιζόπουλου, που είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες του Πασσαρη,  στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, από το οποίο είχε αποδράσει ο κρατούμενος.
Επιπλέον, εκκρεμεί στο Ρουμανικό Εφετείο αίτηση του Πάσσαρη και για μόνιμη έκδοση του στη χώρα μας, προκειμένου να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του στην Ελλάδα.
Το αίτημα, για μόνιμη έκδοση του απορρίφτηκε πρωτόδικα, επειδή δεν είχε χρήματα, για να καλυψει τα δικαστικά έξοδα, ωστόσο επανασυζητειται στις 14 Δεκεμβρίου.

Αρα, τι συνέβη και δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα από τον Ιούλιο του 2016;
Η πρόεδρος του ΜΟΔ διαβασε όλα τα σχετικά έγγραφα, που αφορούσαν την αλληλογραφια ελληνικών και ρουμανικών δικαστικών υπηρεσιών και τότε το... μυστήριο λύθηκε.
Οι Ρουμάνοι ζητούσαν διευκρινίσεις για τα αδικήματα και τις κατηγορίες, για τις οποίες ζητείται η προσωρινή έκδοση Πάσσαρη.
Η αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας Εφετών ισχυριζόταν ότι, τα έστειλε γιά πολλοστή φορά στις 27 Νοεμβρίου..
Αυτό, που παρέλειψαν να στείλουν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές ήταν έγγραφα για υποθέσεις κλοπών, για τις οποίες ο Πάσσαρης καταδικάστηκε ερήμην τον περασμένο Ιούνιο σε κάθειρξη 64 ετων.

Στην πρόταση της περί αναβολής της δίκης Πάσσαρη η εισαγγελέας της έδρας έθιξε και το θέμα της παραγραφης, για ορισμένες πράξεις, για τις οποίες συμπληρώνεται 20ετία το 2020.

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66428