Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Εδώλιο για δύο, για μίζες εξοπλιστικών, "δείχνει" η εισαγγελέας

Δεν έχουν τελειωμό οι υποθέσεις με μίζες, που δόθηκαν για εξοπλιστικά προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια και κατέληξαν στο εδώλιο.


Μια ακόμη αναμένεται να φτάσει στο δικαστήριο, εάν γινει δεκτή από το συμβούλιο εφετών η πρόταση της  αντεισαγγελέα Εφετών Ιωάννας Ζωγράφου, η οποία ζήτησε την παραπομπή σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των Κωνσταντίνου Δαφέρμου επιχειρηματία  και του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η υπόθεση αφορά μίζες, που δόθηκαν για  την προμήθεια αντιαρματικών τύπου Κορνέτ.
Για την υπόθεση αυτή ο Αντώνης Καντας, απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, είχε ομολογήσει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πήρε μίζα 800.000 ευρώ, για να προωθήσει την αγορά του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.
Μετά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής, που υπέβαλε η Ελληνική Δικαιοσύνη άνοιξαν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί εταιρειών του Κων. Δαφέρμου, σε Ελβετία και Αυστρία, με αποτέλεσμα να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.
Ο Κ. Δαφέρμος στον ανακριτή είχε  αρνηθεί την ανάμιξή του σε δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, υποστηρίζοντας ότι, η αγορά των Κορνέτ ήταν συμφέρουσα, για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πραγματοποιήθηκε με νόμιμες διαδικασίες.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα αποφασίσει, εαν θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι.