Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Στη φυλακή τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών με ταχύπλοα, που αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες"


Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι έξι από τους έντεκα συλληφθέντες για την υπόθεση μεταφοράς 1.586 κιλών ναρκωτικών (ακατέργαστης κάνναβης - χασίς), με ταχύπλοο από την Αλβανία, την οποία αποκάλυψαν οι «Δικογραφίες» το περασμένο Σάββατο.
Οι υπόλοιποι πέντε απολογούνται σήμερα, από το πρωί, στην ανακρίτρια Πειραιά.

Οι τρεις πρώτοι, που αποτελούσαν και το πλήρωμα του ταχύπλοου, ένας Ιταλός (αλβανικής καταγωγής), που φέρεται ως το άτομο που οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και δύο Αλβανοί και προφυλακίστηκαν την Τετάρτη,αρνούνται τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο Ιταλός φέρεται να υποστήριξε ότι, δεν έχει καμία σχέση με τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο σκάφος και ότι είχε κάποια συμφωνία ως πλοηγός σκαφών αναψυχής (Skipper), για μεταφορά ταχυπλόου από την Ελλάδα στην Ιταλία. Επίσης ο ένας εκ των Αλβανών φέρεται να υποστήριξε ότι είχε προσληφθεί προκειμένου να ξεφορτώνει αντικείμενα από το σκάφος και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά.

Ενας ακόμη Ιταλός και δύο Αλβανοί προφυλακίστηκαν χτες, ενώ σήμερα από το πρωί απολογούνται πέντε ακόμη κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και έλληνας επιχειρηματίας σε Γλυφάδα και Μύκονο, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με ταχύπλοοα, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι για ένταξη από κοινού με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.