Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ξαναζωντανεύουν τα κακουργήματα στην υπόθεση του ποδοσφαίρου

Επανέρχονται τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της εκβίασης στην υπόθεση του ελληνικου ποδοσφαίρου, εάν γίνει δεκτή από το συμβούλιο του ΑΠ η αναίρεση, που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Η «Δίκη στον Σκάι» (Δείτε το video http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950) αποκάλυψε το περιεχόμενο της υπ΄αριθμόν 76/2017 έκθεσης αναίρεσης του κ. Βουρλιώτη, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο υπό την προεδρία του εφέτη Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία για απάτη και εκβίαση κατά των Β.Μαρινάκη, Γ.Σαρρή, Θ.Κουρίδη, Αρ.Σταθόπουλου, Γ.Παπακωνσταντίνου, Ν.Προύντζου, Γ.Δούρου και Θ.Μπριάκου.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι το Συμβούλιο Εφετών "υπέπεσε στην πλημμέλεια της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς στο αιτιολογικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι η ένωση των κατηγορουμένων δεν έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αυτά της συμμορίας, χωρίς, όμως, η παραδοχή αυτή να θεμελιώνεται επαρκώς".
Από την άλλη πλευρά ο κ.Βουρλιώτης, «μαλακώνει» το τοπίο για τους υπόλοιπους είκοσι κατηγορούμενους, καθώς διαπιστώνει "έλλειμμα αιτιολογίας και μη παράθεση θεμελιωτικών πραγματικών περιστατικών" για την παραπομπή των υπόλοιπων κατηγορουμένων  (Κ.Ιωαννίδης, Γ.Κάμπαξης, Απ.Αμπάρκιολης, Αλ.Δημητρόπουλος, Θ.Γιάχος, Ηλ.Σπάθας, Γ.Αρβανιτίδης, Γ.Λαναρής, Κ.Μπάρμπας, Δ.Αμαραντίδης, Ηλ.Ιωάννου, Αλ.Καλογέρης, Δ.Μάνος, Χ.Παυλίδης, Γ.Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ, Γ.Σπανός, Γ.Αγγελόπουλος, Σα Πίντο, Γ.Κομπότης)