Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη, ήταν... ηθοποιός σε ρόλο προπαγάνδας?


Ενας δεύτερος πόλεμος, το ίδιο επικίνδυνος με την αιματοχυσία και το ξεσπίτωμα αμάχων, εξελίσσεται στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος της προπαγάνδας!

Αποκορύφωμα η είδηση και οι εικόνες, γιά το βομβαρδισμό Μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που μεταδόθηκε από την Κυβέρνηση του Κιέβου, ενώ η Πρεσβεία της Ρωσίας υποστήριξε ότι, ήταν fake news των Ουκρανών.

Tι από τα δύο συμβαίνει?

Σύμφωνα με το iEdiseis

Ρωσία: «Ηθοποιός η δήθεν τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη» (Φωτογραφίες)

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις οποίες διέγραψε το Twitter.

Η κυβέρνηση του Κιέβου κυκλοφόρησε την Τετάρτη φωτογραφίες από την πολιορκούμενη Μαριούπολη, στις οποίες απεικονίζονται άμαχοι να είναι τραυματισμένοι από βομβαρδισμούς της Ρωσίας.
Μεταξύ των παραπάνω ατόμων φαίνεται μια γυναίκα, η οποία φέρεται να τραυματίστηκε στο μαιευτήριο όπου κατά τη Μόσχα υπήρχαν μόνο Ουκρανοί μαχητές. Οι ρωσική πλευρά καταγγέλλει ότι πρόκειται για στημένη φωτογράφιση και πως η εν λόγω γυναίκα κάνει διάφορους ρόλους σε αυτές τις εικόνες.

Την Πέμπτη, λοιπόν, η πρεσβεία της Ρωσία στον Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε φωτογραφίες της συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία, κατά τη ρωσική πλευρά, είναι προφανές ότι υποδύεται δύο διαφορετικά πρόσωπα αλλάζοντας ρούχα. Η πρεσβεία κάνει λόγο για fake news (ψευδείς ειδήσεις), για προϊόν παραπληροφόρησης.




Το Twitter διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας, όπως καταγγέλλει και o -εργαζόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες- δημοσιογράφος του BBC, Τζέιμς Κλέιτον:

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει η πρεσβεία της Μόσχας στο Λονδίνο, οι φωτογραφίες που απεικονίζουν αυτήν τη γυναίκα, η οποία, κατά τη ρωσική πλευρά, παριστάνει δύο διαφορετικές τραυματισμένες εγκύους, αποτελούν προϊόν προπαγάνδας. Η πρεσβεία προσθέτει ότι πρόκειται για Ουκρανή influencer και μοντέλο, ονόματι Μαριάννα Ποντγκούρσκαγια.