Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Καραμπόλα... δικαστών!


Τι σχέση έχουν η Siemens, το Koriopolis και το Noor One, με την υπόθεση του "αντιεμβολιαστή" δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη?


Mιά απίστευτη... καραμπόλα δικαστών!


Συγκεκριμένα, στη δίκη Αντωνιάδη, γιά διασπορά ψευδών ειδήσεων, που διακόπηκε για τις 7 Ιουνίου, εκτός από το σύνεδρο του Β Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Νίκο Ζαγοριανό,  που ήταν ο πρώην ανακριτής της Siemens, Πρόεδρος στη σύνθεση του ίδιου  δικαστηρίου είναι ο Πρόεδρος Εφετών Ιωάννης Τζιμπλάκης.


Είναι ο δικαστής, ο οποίος τιμωρήθηκε πειθαρχικά, για παρασιώπηση λόγου εξαίρεσης, επειδή ήταν εισηγητής στο βούλευμα του Κoriopolis, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση από τη διαδικασία, καθώς φέρεται και ότι αποσιώπησε τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Κοτσώνη, συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.


Το πειθαρχικό συμβούλιο του ΑΠ έκρινε μεταξύ άλλων, τότε ότι, "ο εγκαλούμενος δικαστικός λειτουργός αποσιωπώντας τους συντρέχοντες λόγους εξαίρεσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την εντύπωση ότι η απαλλακτική του κρίση υπέρ του κ. Μαρινάκη ήταν μεροληπτική και έτσι έθεσε σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του και κατ’ ακολουθίαν το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης".

Βέβαια από τότε έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι, ο δικαστής Ιωάννγς Τζιμπλάκης προήχθη τελικά σε Πρόεδρο Εφετών, σε μεταγενέστερη κρίση.

Συμπτωματικά, σήμερα, ο κατηγορούμενος Νίκος Αντωνιάδης, υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης, για λόγους μεροληψίας, εναντίον του εφέτη Ζαγοριανού, με τον οποίον είχε αντιδικία στο παρελθόν, με υποβολή μηνύσεων και του προσάπτει ότι, στη σημερινή δίκη έπρεπε να απέχει.

Το δικαστήριο, θα αποφανθεί για την εξαίρεση ή όχι του κ. Ζαγοριανού, στις 7 Ιουνίου.