Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ερευνα, κατά της πρώην Προέδρου ΑΠ Βασιλικής Θάνου από τον Οικονομικό Εισαγγελέα


Εισαγγελική έρευνα διενεργεί η Οικονομική Εισαγγελία, για την υπόθεση της μήνυσης, που είχε υποβάλλει προ ετών ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενοπούλος, κατά της πρώην Προέδρου ΑΠ και πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος της κ. Θάνου, προκειμένου να διερευνηθεί, αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, ο οποίος μελετά ηχητικό υλικό, συνολικής διάρκειας 5,5 ωρών, στο οποίο βασίστηκε η μήνυση Βγενόπουλου, κατά της κ. Θάνου, την οποία καταγγέλει ότι, επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Να σημειωθεί ότι, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει αγωγή αποζημίωσης 300.000 ευρώ σε βάρος της ιστοσελίδας, που αποκάλυψε το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου με γυναίκα επιχειρηματία, που καταγγέλθηκε ότι λειτουργούσε ως μεσάζων της κ. Θάνου.