Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Χωρίς δικηγόρο οι παιδοβιαστές. Θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής!



Με... κλειστό στόμα θα απολογηθούν ο 53χρονος και ο 42χρονος, για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπώλια, καθώς Δεν υπάρχει δικηγόρος, να αναλάβει την εκπροσώπηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των διορισθέντων, ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, δέχτηκε να τους εκπροσωπήσει τυπικά, μόνο για να δηλώσουν ότι, κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής πριν ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίσουν για την ποινική τους μεταχείριση.

Ηδη, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων ήρθαν στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων για το βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια.Την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τρίτος δικηγόρος ο οποίος, όταν ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση, απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Ο συνήγορος Βασίλης Χρονόπουλος, που θα τους εκπροσωπήσει τυπικά δήλωσε: «Η δικογραφία αυτό που έχω να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι ελλιπής, αναμένονται μέσα στις προσεχείς ημέρες να προστεθούν πάρα πολλά στοιχεία, εξ αυτού του λόγου αποφάσισα ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να αναλάβω, τόσο για προσωπικούς λόγους, όσο και για την πληρότητα της υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου που κατηγορείται για τόσο ειδεχθή εγκλήματα και δεν μπορώ ακόμη να έχω πλήρη εικόνα της δικογραφίας να μπορέσω να σας πω και να υπερασπιστώ τον οποιοδήποτε πελάτη μου εντολέα μου με πληρότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η ανάκριση δεν μπορεί να αναβληθεί για αύριο.

Ενώ συμπλήρωσε ότι, θα βοηθήσει τον δικηγόρο – όποιον και όταν διοριστεί αυτεπάγγελτα από την ανακρίτρια – καθώς θα πρέπει να αναλάβει μια δικογραφία που φτάνει μέχρι και τις 3.000 σελίδες.