Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Τράγκας: Νέα «τρικυμία» για τη Μαρία Καρρά - Τι έδειξε η έρευνα για το Πόθεν Έσχες


Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει, για δεύτερη φορά η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά.

Μετά τη διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση την οποία δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Τράγκα, ήρθε νέο χτύπημα, για τη σύζυγο του εκλιπόντα εκδότη και δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται δικαστική έρευνα εναντίον της κ. Καρρά από τον Εισαγγελέα Πόθεν Εσχες, μετά από από την έρευνα της Αρχής Ξυπλύματος, που διαπίστωσε ότι, επί 10 χρόνια υπέβαλλε ανακριβές πόθεν έσχες, που αφορά ποσόν 30 εκατομυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χήρα του Γιώργου Τράγκα, ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων, που έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με την έρευνα Βουρλιώτη η κ. Καρρά φέρεται ότι, επί πέντε χρόνια υπέβαλλε ανακριβές πόθεν έσχες και επί άλλα πέντε χρόνια δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες, για περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 εκατομμυρίων ευρω.

Το πόρισμα της Αρχής διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, που διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθει, εάν έχει δπαραχθεί ποινικό αδίκημα.