Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ερευνα από τον εισαγγελέα, γιά το ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη

 Με καταθέσεις δικηγόρων, καθώς της Μάγδας Φύσσα, που βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα, θα ξεκινήσει η δικαστική έρευνα, που παρήγγειλε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, γιά το ναζιστικό χαιρερισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής .

 Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρενέβη αυτεπαγγέλτως στην υπόθεση, διενεργώντας ερευνα για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, που εκπροσωπεί υπερασπιστικά  το Γιάννη Λαγό.

Σκοπός της ερευνας, την οποία θα διενεργήσει η αρμόδια, για θέματα ρατσιστικής βίας Εισαγγελέας Πρωτοδικων κ  Καραμανώλη, να διαπιστωθεί εάν η συμπεριφορά του συνηγόρου, εντός της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, έχει ποινική υπόσταση, δηλαδή εαν έχει παραβεί το νόμο, γιά τη ρατσιστική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών έγινε αυτεπάγγελτα, χωρίς να σταλει σχετικό έγγραφο απο την Πρόεδρο ή την Εισαγγελέα του ΜΟΕ, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Γιά την υπόθεση εκανε παρέμβαση και ο Δικηγορικός Σύλλογος, που διενεργεί πειθαρχική ερευνα σε βάρος Πλεύρη, ενώ έστειλε εγγραφο στο ΜΟΕ και ζητώντας να κινηθεί διαδικασία.