Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ωρα μηδέν, για τη μητέρα της 12χρονης - Τι θα πει στην ανακρίτρια!


Σε προσπάθεια να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος της μητέρας της 12χρονης σε παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, που είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος και δεν προβλέπει προφυλάκιση εν αντιθέσει με τη διακεκριμένη μαστροπεία, που είναι κακούργημα, αναμένεται να κινηθεί η υπερασπιστική τακτική των συνηγόρων της, σήμερα, που απολογείται στην 33η ανακρίτρια κ. Υφαντή.

Η 38χρονη γυναίκα, που εμφανίζεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και τη σύλληψη της για μαστροπεία σε βάρος της κόρης της, αρνείται ότι, την εξέδιδε έναντι αμοιβής και ότι, ήταν συνδιαχειρίστρια του ψεύτικου προφίλ του παιδιού.

Ως ασπίδα προστασίας της μητέρας αναμένεται να σταθούν σήμερα στην απολογία της, η ενήλικη κόρη της, ο ενήλικος γιος της αλλά και η θεία της 12χρονης από την Λευκάδα, που θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης της, πριν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας κ. Μαστοραντωνάκης αποφασίσουν, εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή ή όχι.

Κατά τις πληροφορίες η πλευρά της υπεράσπισης της μητέρας, αναμένεται να προτείνει μάρτυρες δυο κορίτσια, που καταγγέλλουν ότι στο παρελθόν έχουν πέσει θύματα του 53χρονου Ηλία Μίχου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Η μητέρα της 12χρονης βρέθηκε κατηγορούμενη, με βάση κυρίως το κινητό του παιδιού, στο οποίο εντοπίστηκαν σε συνομιλίες, φωτογραφίες εμβασμάτων σε λογαριασμό της μητέρας.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερα στιγμιότυπα οθόνης από τραπεζικά εμβάσματα, τα οποία - κατά την κατηγορία - φέρεται να ζητούσε το παιδί και να κατέληγαν στο λογαριασμό της μητέρας. Η πρώτη κατάθεση ήταν 25 ευρώ στις 31 Ιουλίου 2022 και ακολούθησαν άλλη μια κατάθεση των 25 ευρώ και μια των 20 ευρώ προς το λογαριασμό της μητέρας, ενώ υπήρχε μια συναλλαγή μέσω iris (με καταχώρηση τηλεφωνικού αριθμού της 12χρονης) ύψους 40 ευρώ.

Η 38χρονη επιχειρώντας να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο μικροποσά έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό της φέρεται να υποστηρίζει πως το παιδί είχε πάρει την κάρτα και το ΙΒΑΝ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις παράνομες συναλλαγές του προφυλακισμένου Ηλία Μίχου με τους παιδοβιαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη μητέρα της ανήλικης, θα προσπαθήσει να αντικρούσει τος κατηγορίες, με το επιχείρημα ότι, η ίδια κατήγγειλε τον 53χρονο στις Αρχές, όταν στις 3 Σεπτεμβρίου δήλωσε στην αστυνομία φοβερά σοκαρισμένη και εξήγησε πως γνώριζε τον άνθρωπο πίσω από τα μηνύματα που είχαν βρεθεί στο κινητό της κόρης της και τον εμπιστευόταν.

«Σοκαρίστηκα πολύ, έχει υποστηρίξει στην προανακριτική της απολογία η μητέρα της 12χρονης¨και συνέχισε: "Τον άνθρωπο αυτόν τον ξέρουμε πολλά χρόνια. Διατηρούσε mini market στον Κολωνό. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν οικογένειες με παιδιά τα οποία κάνουν παρέα με τα δικά μας και καθόμαστε στην παιδική χαρά. Μάλιστα ξέρουμε ότι ο άνθρωπος αυτός κερνούσε τα παιδάκια παγωτά και διαφορά αλλά. Φέτος τον Απρίλιο, αν θυμάμαι καλά, ξεκίνησα να πηγαίνω στο μαγαζί του να καθαρίζω καθώς δεν είχα άλλη δουλειά κι έπρεπε να συντηρήσω την οικογένεια μου και τα 8 παιδιά μου. Μετά από λίγο καιρό βρήκα δουλειά σε ένα μανάβικο και σταμάτησα να πηγαίνω στο μαγαζί του. Τότε αυτός μου πρότεινε να τον βοηθάει που και που στο καθάρισμα για να βγάζει κι αυτή χαρτζιλίκι κι επειδή τον εμπιστευόμουν το δέχτηκα. Γενικά ήξερα ότι σαν άνθρωπος βοηθούσε πολλούς συνάνθρωπους του, βοηθούσε στην εκκλησία, έκανε δωρεές και τον θεωρούσα καλό».

Η μητέρα αναμένεται επίσης να υποστηρίξει στην απολογία της ότι, δεν γνωρίζει τα πρόσωπα, που έχουν στείλει τα εμβάσματα, και επιμένει ότι ο Ηλίας Μίχος είχε ζητήσει από την μικρή να του πάει την κάρτα της μητέρας της.

Ο εκ των συνηγόρων της Απόστολος Λύτρας έχει δηλώσει για την εντολές του:

«Αρνείται τις κατηγορίες. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αδίκημα που κατηγορείται. Δεν γνώριζε ούτε η θεία από τη Λευκάδα που είχε πάρα πολύ καλή σχέση με την οικογένεια, ούτε η μεγάλη αδερφή που έμενε στο σπίτι».

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ακόμα: «Ο 53χρονος με διάφορους τρόπους είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας. Οι πληροφορίες μου λένε ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και άλλων οικογενειών με παιδιά. Ένας άνθρωπος στα 53 του δεν ξεκινάει να κάνει τον παιδοβιαστή. Προφανώς θα έχει ξαναγίνει. Γι αυτό υπάρχει και η δημοσιοποίηση των στοιχείων. Εμένα με πήραν δύο τηλέφωνα που μου είχαν αναφέρει κάποια περιστατικά με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».