Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Κενό πλάνο οι καταθέσεις τριών ηθοποιών, για Φιλιππίδη


Κενό πλάνο έδειξαν στο δικαστήριο, με τις καταθέσεις τους στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, οι ηθοποιοί Ζέτα Μακρυπούλια, Ράνια Σχίζα και Τάσος Χαλκιάς.

Κανένας από τους τρεις δεν επιβεβαίωσε την πρώτη καταγγέλουσα, σε όσα έχει πει περί βιασμού της από το γνωστό ηθοποιό.

Στις καταθέσεις τους και οι τρεις ηθοποιοί δήλωσαν άγνοια, για τα περιστατικά που έχουν περιγραφεί στη δίκη Φιλιππίδη, ενώ όπως ανέφεραν δεν υπήρξε συζήτηση για έξτρα ρόλο στην παράσταση, διαψεύδοντας ουσιαστικά την καταγγέλλουσα, για τον λόγο συνάντησης με τον ηθοποιό στο θέατρο.

«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι. Δεν θυμάμαι το 2008 να την συνάντησα στις τουαλέτες. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Έξι ξεκινήσαμε, έξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα δεν το ξέρω. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο».

Αυτό κατέθεσε η Ζέτα Μακρυπούλια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σε αντίθεση με την πρώτη καταγγέλουσα, που είχε ισχυριστεί ότι, συναντήθηκε μαζί της στις τουαλέτες και η γνωστή ηθοποιός της είπε: "Α, θα είσαι κι εσύ στην παράσταση"!.

Εισαγγελέας: Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;

Μάρτυρας: Γενικά απαγορευτεί αλλά εξαρτάται από το σκηνοθέτη.

Εισαγγελέας: Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Αν ερχόταν κάποιος θα το παρατηρούσατε;

Μάρτυρας: Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα.

«Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δική μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ», συμπληρωσε η ηθοποιός.

Την ίδια εικόνα έδωσαν στο δικαστήριο, με τις καταθέσεις τους και η Ράνια Τζίμα, όπως και ο Τάσος Χαλκιάς.

«Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος δεν το θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας. Σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια», υποστήριξε η Ράνια Τζίμα.

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Από την αρχή εξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο. Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία» ανέφερε στην κατάθεση του ο Τάσος Χαλκιάς.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.