Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης


Στις φυλακές οδηγείται η μητέρα της 12χρονης, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, την έκριναν προσωρινά κρατούμενη, για συνέργεια σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, η 37χρονη ξέσπασε σε λυγμούς.

Στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, με κυριότερο τα τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της.

Οπως διαπιστώθηκε, υπήρχαν τέσσερα στιγμιότυπα οθόνης από τραπεζικά εμβάσματα, τα οποία κατέληγαν στο λογαριασμό της μητέρας. Η πρώτη κατάθεση ήταν 25 ευρώ στις 31 Ιουλίου 2022 και ακολούθησαν άλλη μία κατάθεση των 25 ευρώ και μια των 20 ευρώ προς το λογαριασμό της μητέρας, ενώ υπήρχε μια συναλλαγή μέσω iris (με καταχώρηση τηλεφωνικού αριθμού της 12χρονης) ύψους 40 ευρώ.Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι, τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Σε άλλες ερωτήσεις της ανακρίτριας, για τα μηνύματα που φέρεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του, η κατηγορούμενη απάντησε ότι, ήταν σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο και επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Εκ των δύο συνηγόρων της κατηγορούμενης, κ. Λύτρας, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Θα αποδειχθεί η αθωότητα της εντολέας μας. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης να προφυλακιστεί».
Η δικηγόρος της 37χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, δήλωσε μετά την απόφαση: «Λεφτά στον λογαριασμό της 37χρονης έχει στείλει άλλος, όχι ο Μίχος. Αυτός που έχει καταθέσει τα χρήματα δεν έχει συλληφθεί».

Με το άκουσμα της είδησης ο γιος ξέσπασε σε κλάματα και φώναζε «όχι μαμά σε παρακαλώ». Σε κλάματα ξέσπασαν τα δυο απο τα μεγαλύτερα παιδιά της που βρίσκονταν στα δικαστήρια, όταν έμαθαν για την προφυλάκισή της.