Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

"Καμπάνα" 26 μηνών στο Μένιο, γιά τους κατασκευασμένους πυροβολισμούς


Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Μένιο Φουρθιώτη, για τους στημένους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού, καθώς και ένοχος επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) για ψευδή καταγγελία, σχετικά με τους κατασκευασμένους πυροβολισμούς, για να του επαναφέρουν την αστυνομική φρουρά.

Αντίθετα. κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τα αδικήματα της πρόκλησης και προσφοράς εγκλήματος, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης, της ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και της διακεκριμένης φθοράς και της ψευδούς καταγγελίας όσον αφορά τα χρονικά διαστήματα 23- 26/4/2021, που αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, που εξεράγη έξω από το σπίτι του. Ακόμη το δικαστήριο αναγνώρισε στον Μένιο Φουρθιώτη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ομόφωνα ένοχοι, για οπλοκατοχή και ένοχοι κατά πλειοψηφία για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ' εξακολούθηση κρίθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του, που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Παράλληλα, το ΜΟΔ αθώωσε ομόφωνα τους δύο συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη, για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά), ενώ τους αθώωσε  κατά πλειοψηφία  (4-3) ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Επίσης, με την απόφαση του δικαστηρίου τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Και οι δύο αποφυλακίζονται.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή ήταν προσωρινά κρατούμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ενας ακόμη κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση κριθηκε ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα, σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.