Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Διακόπηκε για τις 12 Φεβρουαρίου η δίκη Πισπιρίγκου, για τους θανάτους Μαλένας - Ιριδας


Διακόπηκε για τις 12 Φεβρουαρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που δικάζεται και για του θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας.

Η δίκη διακόπηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων και αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση του συζύγου της κατηγορούμενης Μάνου Δασκαλάκη, εφόσον όμως σταματήσει η δικηγορική αποχή.

Στο μεταξύ την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου η Εισαγγελέας κ. Σπυριδονίδου, θα διατυπώσει την πρόταση της επί της ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Τζωρτζίνας.

Στη δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας το δικαστήριο διόρισε σήμερα συνήγορο, για να υποστηρίξει το Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον της κατηγορουμένης πρώην συζύγου του. Ο διορισμός συνηγόρου έγινε, επειδή ο κ Δασκαλάκης δήλωσε ότι, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, να το κάνει.

Η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά είχε απανωτές διακοπές, λόγω της αποχής των δικηγόρων και επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα.

Εχουν κληρωθεί οι ένορκοι και έχει αναγνωστεί το κατηγορητήριο.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ενόσω η Πισπιρίγκου ήταν ήδη κατηγορούμενη για την Τζωρτζίνα, αναφέρεται πως τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια τη μητέρα τους. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται σε αυτήν την υπόθεση ότι στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021 φέρεται να δολοφόνησε και πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν. Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του Νοσοκομείου, είχε αποδοθεί από ιατροδικαστή σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία - υποπλασία φλεβόκομβου.

Η  Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ότι είναι αθώα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της  και ότι δεν θα μπορούσε να τους κάνει κακό.

Η κατηγορία για τη Μαλένα και την Ίριδα στηρίχθηκε στη θέση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.