Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Οριστικά εκτός ΔΣΑ ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά τον κατ΄επανάληψη ναζιστικό χαιρετισμό του στη δίκη της Χρυσής Αυγής




Δεν ξεκίνησε καλά το 2024, για τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, καθώς αποτελεί οριστικά παρελθόν, για το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας!

Ο γνωστός δικηγόρος και πατέρας του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, βρίσκεται πια, οριστικά εκτός ΔΣΑ, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην δικαστική αίθουσα του Εφετείου, όπου διενεργείται σε δεύτερο βαθμό η δίκη, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας, υπό την προεδρία της Πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, αποφάσισε την οριστική διαγραφή του..

Ο γνωστός δικηγόρος και πατέρας του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, βρίσκεται πια εκτός ΔΣΑ μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην δικαστική αίθουσα του Εφετείου, όπου διενεργείται σε δεύτερο βαθμό η δίκη, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης εκπροσωπούσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής τον καταδικασθέντα πρωτοδίκως, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό,

Τον περασμένο Μάρτιο με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) διαγράφηκε από το ΔΣΑ, για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα και ενώ ήταν συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.