Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Στη Βουλή 23 "ύποπτα" ματς!


Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έφτασε φάκελος με 23 ύποπτα ματς του 2023, τα οποία εστάλησαν από την UEFA, μέσω της ΕΠΟ.

Το φάκελο στη Βουλή έστειλε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, ενώ ο Πρόεδρός της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Χρήστος Κέλλας, που τον παρέλαβε, ενημέρωσε στη συνέχεια όλους τους βουλευτές.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο αθλητικός Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος και η Ε στον Πρόεδρο της Επιτροπής έστειλε 25 ύποπτα παιχνίδια και η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Μεταξύ των ύποπτων, για χειραγώγηση παιχνιδιών υπάρχουν τρία ματς του Ολυμπιακού Β΄ και ένα της ΑΕΚ Β΄.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Καμπανιακός - Λεβαδειακός 0-2

Καλαμάτα - Τηλυκράτης 3-0

Καλαμάτα - ΟΦ Ιεράπετρας 3-0

Χανιά - ΟΦΗ 3-5

Απόλλων Σμύρνης - ΟΦ Ιεράπετρας 1-1

ΟΦ Ιεράπετρας - Ηλιούπολη 1-1

Ολυμπιακός Β΄ - Επισκοπή 3-2 (2-0 ημίχρονο) που διεξήχθη στις 6 Μάη 2023.

Η UEFA στο φάκελο της αναφέρει πως: «Υπάρχουν σαφείς και συντριπτικές στοιχηματικές αποδείξεις ότι, η πορεία ή το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν άδικο και επηρεάζεται με σκοπό την απόκτηση διεφθαρμένων κερδών στο στοίχημα. Οι πληροφορίες παρέχουν ενδείξεις ότι, ήταν ο ΑΟ Επισκοπής δυνητικά συνένοχοι στη χειραγώγηση».

Παναχαϊκή - Ηλιούπολη 2-2

Κηφισιά - Προοδευτική 1-1

Ηρακλής - Μακεδονικός 0-0

Λάρισα - Αλμωπός Αριδαίας 2-0

ΟΦ Ιεράπετρας - Κηφισιά 0-1

Καλλιθέα - Παναχαϊκή 3-1

Ολυμπιακός Β΄ - ΟΦ Ιεράπετρας ή 3-2 (0-0 ημίχρονο) που διεξήχθη στις 6 Μάη 2023.

Aναφέρει η UEFA: «Υπάρχουν σαφείς και συντριπτικές στοιχηματικές αποδείξεις ότι η πορεία ή το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν αδικαιολόγητο και επηρεάζεται με σκοπό την απόκτηση διεφθαρμένων κερδών στο στοίχημα. Τα στοιχηματικά στοιχεία δείχνουν τελικά ότι οι παίκτες του στοιχήματος είχαν προηγούμενη γνώση του ΟΦ Ιεράπετρας θα έχανε έναν αγώνα με τουλάχιστον πέντε γκολ. Τα στοιχηματικά πρότυπα και οι τρέχουσες υποστηρικτικές πληροφορίες παρέχουν ενδείξεις ότι ο ΟΦ lεράπετρας ήταν δυνητικά συνένοχος στη χειραγώγηση».

Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου 3-0

ΟΦ Ιεράπετρας - Παναχαϊκή 2-1

Ηλιούπολη - Αιγάλεω 2-3

ΑΕΚ Β' - Παναχαϊκή 4-1 (1-0 ημίχρονο).

Αναφέρει η UEFA: «Οι παίκτες του στοιχήματος είχαν προηγούμενη γνώση πως η Παναχαϊκή θα έχανε το πρώτο ημίχρονο, χάνοντας τουλάχιστον δύο γκολ σε ένα αγώνα με τουλάχιστον τέσσερα γκολ.

• Πολύ ύποπτο live στοίχημα για να χάσει η Παναχαϊκή το πρώτο ημίχρονο και για τουλάχιστον ένα γκολ που θα σημειωθεί στο πρώτο ημίχρονο
• Πολύ ύποπτο live στοίχημα για τουλάχιστον τρία και τέσσερα γκολ που πρέπει να σημειωθούν συνολικά.
* Η Παναχαϊκή 1891 FC να χάσει τον αγώνα και να χάσει τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Οι πληροφορίες παρέχουν ενδείξεις ότι η Παναχαϊκή ήταν δυνητικά συνένοχοι στη χειραγώγηση», γράφει στο φάκελο της η UEFA.

Καλαμάτα - ΟΦ Ιεράπετρας 3-0

Λάρισα - Διαγόρας Ρόδου 5-0

Ηλιούπολη - ΟΦ Ιεράπετρας 2-3

ΠΑΟ Ρουφ - Ολυμπιακός Β' 1-2 (0-1 ημίχρονο).

Aναφέρει η UEFA: «Αυτός ο αγώνας εγείρει ένα αξιόπιστο επίπεδο ανησυχίας από την άποψη της ακεραιότητας λόγω του ισχυρού στοιχήματος για τουλάχιστον δύο γκολ να σημειωθούν στο πρώτο ημίχρονο. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν είναι δυνατό να διακριθεί ποιος συμμετείχε στο δυναμικό χειραγώγηση του αγώνα.», αναφέρει η UEFA.

Απόλλων Σμύρνης - Επισκοπή 3-1