Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Αρένα η Βουλή, για τα Τέμπη, μετά το εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού


Σε... αρένα μετατράπηκε η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, για το έγκλημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η διαδικασία, όταν ο Πρόεδρος της Δημήτρης Μαρκόπουλος διαπληκτίστηκε σφόδρα με τον εισηγητή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο.

«Είσαι αισχρός, ντροπή σου» είπε -μεταξύ άλλων- ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλος, ενώ έξαλλος Πρόεδρος της Εξεταστικής Δημήτρης Μαρκόπουλος φώναζε: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, δεν σας φοβάμαι, θα πάρω μέτρα».

Η ένταση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διακοπής στους διαδρόμους της Βουλής.

Η συζήτηση έγινε υπό τη σκιά της εξώδικης διαμαρτυρίας που έστειλε η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού κατά της πλειοψηφίας και του εισηγητή της, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος παρά την κατακραυγή από την οικογένεια, θεώρησε ότι «επιβεβαιώθηκε» στα λεγόμενα τοτ, διότι η αντιπολίτευση δεν συναίνεσε να γίνει off camera η συζήτηση επί των προσωπικών δεδομένων ιατρικού χαρακτήρα του νεκρού μηχανοδηγού.

«Έρχεστε σήμερα με θράσος να κατηγορείτε εμάς γιατί είπαμε πως αν έχετε υποψίες ή υπόνοιες ότι κάποια έγγραφα δεν είναι σωστά να πάνε στη δικαιοσύνη, εσείς για λόγους εντυπώσεων συνεχίσατε» αντέτεινε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης.