Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Για ψευδορκία ο CEO της Hellenic Train, που προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών στο σταθμάρχη


«Η κατάθεση του μάρτυρα ελέγχεται» είπε ο Βασίλης Κόκκαλης - «Ο κ. Καποτόρτο ήρθε για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια» είπε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Τη διαβίβαση της κατάθεσης του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, στην Εισαγγελία Εφετών για ψευδορκία αποφάσισε ομόφωνα η Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών μετά από σχετική εισήγηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας απάντησε ψευδώς σε σχέση με την απάλειψη των υποχρεωτικών επενδύσεων της εταιρίας στο δίκτυο με το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train το 2022. Παράλληλα ο μάρτυρας ελέγχεται για τα όσα είπε σχετικά με την ανυπαρξία συστημάτων ασφαλείας, καθώς και με την παραπειστική τηλεοπτική διαφήμιση της Hellenic Train, την οποία περιέγραψε ως «ενδοεταιρική».

Ο Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε ότι η κατάθεση του μάρτυρα ελέγχεται και ζήτησε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος ψευδορκίας.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε λόγο για «εξοργιστική κατάθεση» η οποία υποτιμά τα θύματα της τραγωδίας και το Κοινοβούλιο και τόνισε ότι «ο κ. Καποτόρτο ήρθε για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο προσπάθησε να αποδώσει όλη την ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία στον μοιραίο σταθμάρχη.

ΠΗΓΗ: H AΥΓΗ