Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Κατακεραυνώνει την Πισπιρίγκου η Εισαγγελέας για την Τζωρτζίνα: «Το είχε "δηλητηριάσει" το παιδί»!


Δριμύ κατηγορώ κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου εξαπέλυσε η εισαγγελέας του ΜΟΔ κ. Σπυριδωνίδου, τονίζοντας ότι, η κατηγορούμενη «Είχε "δηλητηριάσει" το παιδί της»!

Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας περιέγραψε την πλύση εγκεφάλου, που όπως είπε, είχα κάνει η κατηγορούμενη στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα εναντίον του πατέρα της, Μάνου Δασκαλάκη. 

Eνω σε άλλο σημείο, έδωσε το στίγμα της, για το πού θα καταλήξει η πρόταση της, λέγοντας:

«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ο κ. Δασκαλάκης ως δια μαγείας επιστρέφει στην κυρία κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζι. Και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση»..
 
Όπως ανέφερε η κ. Σπυριδωνίδου, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν προστάτευσε το παιδί της, αλλά την κατέστησε  “κοινωνό” της ιδιαιτέρως προβληματικής οικογενειακής σχέσης.

Τόνισε η εισαγγελέας μεταξύ άλλων:

“Το είχε δηλητηριάσει το παιδί, γ’ αυτό δεν θέλει τον πατέρα του, και ρωτάμε γιατί η μικρή Τζωρτζίνα είναι σε αυτή την κατάσταση; Έχει δει τους γονείς της να τσακώνονται, έχει δει τον πατέρα του να φεύγει από το σπίτι, έχει δει τα αδέρφια της να πεθαίνουν. Εκείνη την περίοδο υπάρχουν μηνύματα που στέλνει στον κ. Δασκαλάκη που τον κατηγορεί και εκτοξεύει απειλές. Η Τζωρτζίνα ήταν γνώστης όλης αυτής της κατάστασης. Ναι, γιατί της τα έλεγε όλα η κ. κατηγορουμένη”.

Στην ιδιαίτερα επεξηγηματική αγόρευση της η εισαγγελέας στάθηκε στο μήνυμα του  Μάνου Δασκαλάκη προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο οποίο της λέει “Κάθε φορά που θα χωρίζουμε, θα φεύγει και ένα παιδί?”.

 “Τι εννοούσε?  διερωτήθη η εισαγγελέας. Γιατί δεν αντιδρά σε αυτό το μήνυμα; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα. Tης λέει στο μήνυμα “κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια”; H κατηγορούμενη δεν αντέδρασε στο μήνυμα , δε λέει τίποτα. Το άφησε να περάσει”.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα  προβληματικό περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωνε η άτυχη Τζωρτζίνα, με την μητέρα της να ενδιαφέρεται κυρίως για  τις πιθανές εξωσυζυγικές σχέσεις του Μάνου Δασκαλάκη.

“Ενώ έχει χάσει ήδη δύο παιδιά, η κατηγορουμένη κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, ενδιαφέρεται αν φορά τη βέρα του, αν δηλώνει παντρεμένος ή διαζευγμένος και η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω, ενώ αυτή είναι με τη Τζωρτζίνα μέσα. Το μυαλό της είναι έξω στον κ. Δασκαλάκη”, είπε η κ. Σπυριδωνίδου.

Η εισαγγελέας συνέχισε σε πιό αυστηρό τόνο, λέγοντας:

“Έχει βάλει το παιδί της σε θέση να απολογείται γιατί ζητά να δει το μπαμπά της στο νοσοκομείο; Μαγνητοφωνεί το παιδί της, για ποιο λόγο; Και αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι ήταν στην κατάσταση που ήταν; Και αναρωτιόμαστε και λέμε γιατί σηκώθηκε τη νύχτα; Και αναρωτιόμαστε την ώρα που το παιδί είναι στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, να της λέει η κ. Κατηγορουμένη, “γιατί με φέρνεις σε δύσκολη θέση με το μπαμπά σου”.

Kαι συμπλήρωσε η εισαγγελέας:

"Oι  ενέργειες της κατηγορουμένης “έδειχναν” ότι προτεραιότητά της δεν ήταν το παιδί της, ακόμα κι όταν αυτό έμπαινε στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας. Στις 8 το πρωί που πάνε στο Καραμανδάνειο, το πρώτο τηλέφωνο που κάνει είναι στο δικηγόρο. Είναι δυνατόν να μπαίνει το παιδί στο νοσοκομείο και να σκέφτεσαι να παίρνεις το δικηγόρο τηλέφωνο και όχι τον πατέρα του; Τόσο πολύ τρομάξανε, δεν πήρε τίποτα μαζί της. Και παίρνει το δικηγόρο; Φεύγει και αφήνει την αδερφή της με το παιδί, είναι δυνατόν να αφήνει τη θεία και όχι τον πατέρα; Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά; Δεν αφήνει τον πατέρα και αφήνει τη θεία; Αν πάθαινε κάτι, ποιος θα υπέγραφε, ο πατέρας ή η θεία?".
H κ. Σπυριδωνίδου στην αγόρευσή της εξήρε τον αναισθησιολόγο του Καρμανδανείου νοσοκομείου της Πάτρας Ιωάννη Χασαπόπουλο, για τους χειρισμούς του, στην προσπάθεια να επαναφέρει τη Τζωρτζίνα μετά από ανακοπή.

“Ο κ Χασαπόπουλος δεν υπερέβη τον εαυτό του κατά την επιστήμη του, έκανε το καθήκον του μπροστά στην ανθρώπινη ζωή. Όπως είπε στην κατάθεσή του, όταν έμαθε για ποιο παιδί, ποιας οικογένειας επρόκειτο, είπε ότι “έγινε μια έκρηξη στο κεφάλι μου”. Αλίμονο για την κοινωνία μας να ζητούμε από γιατρούς να σταματούν την κάρπα, γιατί θέλουμε τον τέλειο άνθρωπο και ποιος έχει πει ότι οι ΑΜΕΑ δεν είναι κανονικοί άνθρωποι. Ο κ. Χασαπόπουλος στην κατάθεση του στο δικαστήριο, ήταν ένας ευπρεπής άνθρωπος. Είπε ότι δεν κοιτούσε ρολόι, έκανε συμπιέσεις και αδρεναλίνη για 55 λεπτά, πώς κρίνουμε και πετάμε λάσπη στον άνθρωπο και λέμε κακώς συνέχισε να κάνει κάρπα”, τόνισε η εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της  η εισαγγελέας χαρακτήρισε τη Τζωρτζίνα "ηρωίδα".

“Η Τζωρτζίνα ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί, ήταν πραγματική ηρωίδα και μαζί και ο κ. Χασαπόπουλος που έκανε αναζωογόνηση επί πενήντα λεπτά. Και πού ήξερε ο κ Χασαπόπουλος αν μετά θα έχει εγκεφαλικά προβλήματα το παιδί; Τον συγχαίρω γι αυτό που έκανε, αν δεν είχε επιμείνει, η Τζωρτζίνα θα είχε φύγει. Με την αξιοθαύμαστη αναζωογόνηση του κ. Χασαπόπουλου, η Τζωρτζινα βγήκε ζωντανή και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ρίο”, σημείωσε  η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε  “χλιαρή” για το μέγεθος του κινδύνου, την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν ενημέρωσε τους γιατρούς του Καραμανδανείου, για το επεισόδιο κατά το οποίο υπέστη ανακοπή καρδιάς.

“Αν είχε αντιδράσει έντονη εκείνη τη στιγμή, είμαι σίγουρη ότι όλοι οι γιατροί θα θυμούνταν εκείνη τη στιγμή, την κυρία κατηγορούμενη, δεν την άκουσε κανείς. Ιατρικές πράξεις δεν έκανε, αλλά ούτε φώναξε, ούτε ούρλιαξε, βλέπει ότι παθαίνει το παιδί της ό,τι έπαθε και το άλλο της παιδί, η Μιλένα και δεν πανικοβάλλεται, αντιδρά με ηρεμία”, επεσήμανε η κ. Σπυριδωνίδου.

Η αγόρευση της εισαγγελέα συνεχίζεται.