Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: "H μητέρα καθυστέρησε να ενημερώσει τους γιατρούς"!


Ενα ακόμη "χτύπημα" στη Ρούλα Πισπιρίγκου επέφερε με όσα είπε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας του ΜΟΔ κ. Σπυριδωνίδου, η οποία τόνισε:

«Η καρδιά της Τζωρτζίνας μετά το Ωνάσειο ήταν μια πλήρως λειτουργική και μελετημένη καρδιά. Οι γιατροί δεν πήγαν στα τυφλά. Από την τοποθέτηση του απινιδωτή και μετά η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν πλήρως ελεγχόμενη από τους γιατρούς».

Kαι συμπλήρωσε:

«Η καθυστέρηση μπορούσε να έρθει μόνο από τη μητέρα που δεν έδωσε την πληροφορία για το τι προηγήθηκε του τινάγματος που περιγράφει …. Οι γιατροί δεν περίμεναν ότι θα έχουν αυτό το αποτέλεσμα της εγκεφαλοπάθειας, γιατί έπαθε την ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο. Το συμπέρασμα είναι ότι η ΚΑΡΠΑ δεν έλαβε χώρα μέσα στα 4 – 6 λεπτά. Η μητέρα δεν είχε ενημερώσει, γιατί αν τους είχε ειδοποιήσει αμέσως, θα ήταν εκεί μέσα σε 2- 3 λεπτά και το παιδί δεν θα είχε εμφανίσει οίδημα».

H εισαγγελέας μίλησε για τη δύναμη της μικρής Τζωρτζίνας και τη χαρακτήρισε "ένα παιδί με «οχυρωμένη καρδιά", τονίζοντας : «Το καρδιογράφημα του παιδιού ήταν φυσιολογικό, όταν εισήχθη στη ΜΕΘ μετά την ανακοπή», είπε και πρόσθεσε «τόσο δυνατό ήταν αυτό το παιδί»!

Ενώ στη συνέχεια επικαλούμενη τις αναφορές του επικεφαλής της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, εξήγησε πως «εάν στα τέσσερα πρώτα λεπτά ξεκινήσει η ΚΑΡΠΑ μπορεί να κρατηθεί στη ζωή …»

«Αυτά που γνωρίζουν οι γενετιστές στην Τζωρτζινα τα έψαξαν και ο έλεγχος ήταν αρνητικός» τόνισε και συμπλήρωσε «δεν ανιχνεύτηκαν μεταλλάξεις στα γονίδιά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο».

Η εισαγγελέας ακόμη δεν έχει καταλήξει στην πρόταση της.