Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ερευνα από Αρειο Πάγο και ΔΣΑ για σύγχρονο "σκλαβοπάζαρο"!



Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος, για το νομοσχέδιο περί νομιμοποίησης αλλοδαπών εργατών και η Εισαγγελία Αρείου Πάγου παρενέβη, για εν δυνάμει "σκλαβοπάζαρο", μετά από καταγγελίες για δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους ως “λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος”!

Η Εισαγγελέας ΑΠ Γεωργία Αδειλίνη μετά από καταγγελίες, που έγιναν από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο (902.gr) και στον έντυπο τύπο (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), παρενέβη και ζήτησε από τον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, να διενεργήσει έρευνα, για τη διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Την ίδια ώρα, στο... μικροσκόπιο και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας μπήκε η σκανδαλώδης υπόθεση, καθώς παράλληλα με την Εισαγγελέα ΑΠ παρανέβη και ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ζητώντας να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου η δικηγορική εταιρεία που διαφήμιζε μετανάστες ως “φτηνά εργατικά χέρια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν το αρμόδιο όργανο του ΔΣΑ (πριν η συγκεκριμένη εταιρία μετατραπεί σε δικηγορικό γραφείο με την παρουσία δύο δικηγόρων), με καταγγελίες να κάνουν λόγο ακόμη και για αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος

Στην παραγγελία της η Εισαγγελέας ΑΠ αναφέρει:

"Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (902.gr) και
του έντυπου τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους «Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» και «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ» αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων".

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελία και του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, που δημοσιεύτηκε στο site neakriti.gr η «η εταιρεία", μεταξύ άλλων "έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της και σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό», για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη μεταναστών ως «φτηνά εργατικά χέρια».

Ανέφερε: «Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι. Αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης αδειών σε μετανάστες χωρίς καμία δική σας υποχρέωση. 3 χρόνια άδεια παραμονής για τους εργαζόμενους σας».

Kαι σε άλλη διαφήμιση: "αν θέλετε να προσλάβετε «φτηνά εργατικά χέρια», τότε η λύση είναι εδώ! Κλείστε σήμερα ραντεβού να δούμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας».