Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Σφίγγει ο κλοιός για 18 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train

 


Σφίγγει ο κλοιός ακόμη περισσότερο, για 16 κατηγορούμενους της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Κι αυτό γιατί, εκτός από τις κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν από την Ευρωπαική Εισαγγελία, για την καθυστέρηση και μη έγκαιρη αναβάθμιση της «σύμβασης» 717 του σιδηροδρομικού δικτύου, για την οποία, ήδη σε έξι  από αυτούς, επιβλήθηκε εγγυοδοσία - μαμούθ 500.000. 600.000 και 700.000 800.000 και 900.000 αντίστοιχα, παράλληλα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, από εβδομάδα έχουν ξεκινήσει και οι απολογίες τους και στον ειδικό εφέτη ανακριτή, για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Ο εφέτης ανακριτής έχει στείλει κλήσεις γιά απολογία σε 16 κατηγορούμενους - στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ των οποίων διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου αλλά και μέλη διοικητικού συμβουλίου, που εργάζονταν για τον οργανισμό από το 2016 μέχρι και την ημέρα που σημειώθηκε το δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2023.

Κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις για πλημμελήματα ανθρωποκτονίας, βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Μετά τις απολογίες τους θα κριθεί εάν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγυοδοσία, όπως έγινε με τις απολογίες τριών εξ αυτών στην Ευρωπαία ανακρίτρια κ. Σαλάπα και με τη σύμφωνη γνώμη της εςισαγγελέα Πόπης Παπαδρέου.

Αναμένεται να ακολουθήσουν οι απολογίες δύο στελεχών της Hellenic Train, ενώ τελευταία έχει κληθεί να απολογηθεί η εκπρόσωπος της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων).

  Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι απολογίες δύο πρώην διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών, επί Υπουργίας Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθώς αποτελούν το τελευταίο σκαλοπάτι, πριν από την αποστολή της δικογραφίας, για τα Τέμπη στη Βουλή.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής - σύμφωνα με πληροφορίες - είναι πλέον πεπεισμένος για την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς από την πορεία της ανάκρισης φέρεται να έχουν προκύψει στοιχεία, που αφορούν δύο πρώην Υπουργούς και αναφέρονται στις τραγικές ελλείψεις στους σιδηροδρόμους και στην καθυστέρηση της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία.

Ωστόσο θα αναμένει τις απολογίες των δύο πρώην διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών, επί Υπουργίας Κώστα Αχ. Καραμανλή, πριν... πατήσει τη σκανδάλη!..

 ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"