Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: Η… ασίστ Βουρλιώτη στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα!


Το μεγάλο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που λειτουργούσε ως "πλυντήριο" μαύρου χρήματος, το οποίο αποκάλυψε με τη διεισδυτική του έρευνα και την επιμονή του ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει κάνει πολλούς, να χάσουν τον ύπνο τους...

Αντίθετα, δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι, θα είναι ένα ακόμη "πυροτέχνημα", που φώτισε για λίγο το στοιχηματικό ορίζοντα, για να καταλήξει, όπως συνέβη και στο παρελθόν, σε παραγραφή και συγκάλυψη των αδικημάτων, για τους κατηγορούμενους.

Ο έμπειρος Βουρλιώτης, που μπορεί ΤΩΡΑ να είναι Πρόεδρος ανεξάρτητης Αρχής, αλλά λειτουργεί ΠΑΝΤΑ ως εισαγγελέας, γνωρίζει πολύ καλά τα "παράθυρα" του νόμου, από τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ξεφύγουν οι εμπλεκόμενοι, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, με άλλες υποθέσεις κυκλωμάτων παράνομου στοιχήματος, που λειτουργούσαν ως "πλυντήρια", για τα "μαύρα".

Και φρόντισε να τα κλείσει!

Πως?

Με δύο διαδικτυακές εφαρμογές - "αλγόριθμους" τις αποκαλούν - που εντοπίζουν κάθε ίχνος ύποπτης συναλλαγής, όσο δαιδαλώδεις και να είναι οι διαδρομές του "μαύρου χρήματος".

Ετσι κατέληξε στον εντοπισμό σοβαρότατων αδικημάτων, όπως: Εγκληματική Οργάνωση, που ξέπλενε χρήμα από παράνομο στοίχημα, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή και φυσικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτά είναι τα σημαντικότερα κακουργήματα, όπως τα περιγράφει εξόχως αναλυτικά στο 200 σελίδων πόρισμα του.

Το λόγο τώρα έχει ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει στα χέρια του το πόρισμα Βουρλιώτη.

Εκεί θα παιχτεί τώρα η... μπάλα

Θα είναι κρίμα, να μην... σκοράρει ο Σπυρόπουλος!