Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το Μάτι: Επίσπευση Εφετείου μετά την κατακραυγή!.


Η δημόσια κατακραυγή και οι σφοδρές αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων για την απόφαση στην δίκη για το Μάτι, η οποία χαρακτηρίζεται «μαύρη σελίδα της δικαιοσύνης», προκάλεσε κινητοποίηση του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επειδή έχουν παρέλθει 6 χρόνια από τότε που έγινε η τραγωδία στο Μάτι, με αποτέλεσμα ο χρόνος που απομένει για την παραγραφή των αδικημάτων να είναι πολύ λίγος, σύμφωνα με πληροφορείς η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυρία Κλάπα ζήτησε από τον πρόεδρο του πρωτοδικείου Χριστόφορο Λινό να επισπευσθεί η διαδικασία καθαρογραφής της πολυσέλιδης απόφασης για την δίκη στο μάτι και να ολοκληρωθεί το αργότερο σε έξι μήνες προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την δίκη στο εφετείο πριν παραγραφούν τα αδικήματα.

Άλλωστε έφεση κατά της απόφασης θα ασκήσουν και οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι νιώθουν κατάφορα αδικημένοι από την πρωτόδικη απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας που επέβαλε σήμερα ποινές… χάδι σε έξι μόνο από τους 21 κατηγορούμενους οι οποίοι παρά την καταδίκη τους δεν θα εκτίσουν ούτε μία ημέρα φυλακή, αφού το δικαστήριο τους επέτρεψε να εξαγοράσουν τις ποινές τους.

Νωρίτερα το πρωί το δικαστήριο επέβαλλε για την τραγωδία με τος 104 νεκρούς στο μάτι, ποινές φυλάκισης στους κατηγορούμενους 111 χρόνια μέχρι 3 χρόνια εκ των οποίων εκτιτέα ποινή είναι μόνο τα πέντε χρόνια