Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Για την Ελληνική Δικαιοσύνη η ανθρώπινη ζωή κοστίζει τρία χρόνια φυλακή!

Πόσο κοστίζει μιά ανθρώπινη ζωή?

Για τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, πάντως, που δίκασαν την υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη και δράστη τον αστυνομικό οδηγό του υπηρεσιακού της Ντόρας Μπακογιάννη, η ανθρώπινη ζωή "κοστίζει" τρία χρόνια φυλακή κι αυτή με τριετή αναστολή!

Οι δικαστές, που δίκασαν την υπόθεση, η οποία είχε, συγκλονίσει πριν από τρία χρόνια, ενώ δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο αστυνομικό, δεν εξάντλησαν καν το όριο αυστηρότητας ποινής, που για τα πλημμελήματα είναι τα πέντε χρόνια!

Ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη της αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε η πλευρά του κατηγορούμενου, σημειώνοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός.

Μόνη η μητέρα του Ιάσονα ξέσπασε, όταν άκουσε την Πρόεδτο να αναφωνεί τυπικά "λύεται η συνεδρίασις»!

«Αυτό ήταν; Ούτε το δίπλωμα δεν χάνει. Πώς να σταματήσουν να γίνονται τροχαία στην Ελλάδα», φώναξε η μητέρα του Ιάσονα και χειροκρότησε ειρωνικά.