Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Διευρύνεται εις βάρος της ΝΔ η έρευνα της Αρχής Δεδομένων, για την επιστολική ψήφο!



ΠΗΓΗ: EΣΤΙΑ της Κυριακής


Δυνατές αναταράξεις στην Κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσει η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που επεκτείνεται και στο κυβερνών κόμμα, για την υπόθεση της αποστολής email, σε αποδήμους Ελληνες του εξωτερικού από την Ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της επιστολικής ψήφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κώστα Μενουδάκου, στο στόχαστρο της έρευνας, που ξεκίνησε μετά από εκατοντάδες καταγγελίες ελλήνων του εξωτερικού, για διαρροή των emails τους στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, μπαίνει και η Νέα Δημοκρατία, στα γραφεία της οποίας, αναμένεται, προσεχώς, να γίνει έφοδος από ειδικό κλιμάκιο της Αρχής, όπως είχε γίνει πρόσφατα στη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών.

Η έφοδος αναμένεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας, για τη διαρροή e - mail αποδήμων προς την ευρωβουλευτή Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, που μέχρι τώρα προκάλεσε ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων για την Κυβέρνηση, καθώς μετά την αποπομπή της κ. Ασημακοπούλου, που αποσύρθηκε άρον - άρον από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, παραιτήθηκε από τη θέση του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Οι καταγγελίες των ελλήνων του εξωτερικού, που έλαβαν στα emails τους μηνύματα από την κ. Ασημακοπούλου, από 100, που ήταν αρχικά, έχουν ήδη ξεπεράσει τις 300, δημιουργώντας ασφυκτική ατμόσφαιρα, την οποία προσπαθεί να διαχειριστεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που διενεργεί την αρχική έρευνα.

Η έρευνα Μενουδάκου, που επεκτείνεται μοιραία και στη ΝΔ, είναι ο σημαντικότερος από τους τρεις σκοπέλους, που έχει μπροστα της η Κυβέρνηση, καθώς δύο ακόμη έρευνες, για την ίδια υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι η έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά κυρίως η έρευνα της Δικαιοσύνης, την οποία χειρίζεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χαρακτήρα επείγοντος, καθώς ο κ. Μενουδάκος θα ήθελε να την έχει ολοκληρώσει προ τον Ευρωεκλογών και μάλιστα - για ευνόητους λόγους - σε ικανή απόσταση - χρονικά - από την 9η Ιουνίου.

Είναι άγνωστο βέβαια εάν θα ολοκληρωθεί η έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων προ των Ευροεκλογών, καθώς η πλευρά των εμπλεκομένων, θα κινηθεί με τακτική κωλυσσιεργείας.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι, έχουν ήδη κληθεί για εξηγήσεις από τον Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα τα τρία κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, δηλαδή η Ευρωβουλευτής Αννα - Μισελ Ασημακοπούλου, όπως και οι παραιτηθέντες, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς και ο πρώην Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Κατά τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν υπέβαλλε υπόμνημα, επιφυλασσόμενος να το κάνει, εάν και εφόσον κληθεί από την Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Την ίδια στάση ενδεχομένως θα τηρήσουν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έρευνα. Και αυτό, επειδή η Ευρωβουλευτής, αλλά και τα δύο πρώην κυβερνητικά στελέχη θα ζητήσουν προθεσμίες, γιά να προετοιμαστούν για τις εξηγήσεις τους στην Ολομέλεια της Αρχής.

Πόσο εύκολο είναι όμως, να βρεθεί ημερομηνία, στην οποία θα συμφωνήσουν άπαντες?

Xώρια, που μεσολαβούν και οι αργίες του Πάσχα.

Στο κυβερνών κόμμα πάντως "εξοπλίζονται", αναθέτοντας την υπόθεση σε ικανότατους ποινικολόγους!

Πρόγευση από τη στάση, που θα ακολουθήσει είχε δώσει ίδια η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είχε υποστηρίξει ότι: «Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: Σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό».

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή ύστερα από καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεση της ευρωβουλεύτριας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

“Στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποδήμων Ελλήνων ανά την υφήλιο, από την Αμερική έως την Ιαπωνία, παρελήφθησαν μηνύματα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των Ευρωεκλογών”, ανέφερε η ανακοίνωση.