Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Στη φυλακή και ο "ΚΟΝΤΟΣ- ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής , για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη


Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως αρχηγός των Χούλιγκανς, με το προσωνύμιο "ΚΟΝΤΟΣ", που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Πρόκειται για τον Α.Ι, ο οποίος είναι ο όγδος κατηγορούμενος, που προφυλακίζεται, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της κατηγορίας, "πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός ... έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, καθώς αφού μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατείχε και ο ίδιος έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι νερού μισού λίτρου, με βενζίνη στο οποίο είχε τυλιγμένο γύρω του ένα μαύρο δυναμίτη, τον οποίο έρριψε προς τις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων, κάτι που σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων".

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας "ο Α.Ι. με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Ο Α. Ι. φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. - Δ., ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι Α.Ι. και Χ. Μ.–Δ. εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο Α. Ι. τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ. Μ.-Δ. τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις".

Ο κατηγορούμενος, που θεωρείται ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης κατάφερε να διαφύγει, τότε, καθώς δεν ήταν ανάμεσα στους προσαγόμενους της 07/12/2023.

Οπως αναφέρει η Αστυνομία "δεν λήφθηκε δείγμα DNA του με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ενώ τα αποτελέσματα από τις συγκριτικές εξετάσεις του δείγματος βιολογικού υλικού που λήφθηκε με τη συναίνεση του, δεν έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία μας, έως τη σύνταξη του παρόντος.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί ο δεύτερος γύρος των απολογιών των κατηγορουμένων, για την εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονια Λυγγερίδη.

Σήμερα έχουν οδηγηθεί στους τρεις ανακριτές, που λαμβάνουν απολογίες, 33 κατηγορούμενοι.

Χτες απολογήθηκαν 31 και προφυλακίστηκαν 7, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.