Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ΤΕΜΠΗ: Συστηματικές οι έρευνες στο χωράφι με τα μπάζα, από νέο πραγματογνώμονα

Με... φτιάρια, μπουλντόζες και εκσκαφείς ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαίμης, προσπαθεί να διενεργήσει την ανάκριση, για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάθεση του χειριστή εκσκαφέα και υπευθύνου για χωματουργικά έργα στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας, που είπε ότι, «μεταφέραμε 20 φορτηγά με 300 κυβικά χώμα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε ένα δικό μας χωράφι, αφού η Πυροσβεστική μάς είπε ότι δεν τα χρειαζόταν», ο κύκλος της ανάκρισης ανοίγει ακόμη περισσότερο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπακαίμης παρήγγειλε νέα πραγματογνωμοσύνη στο χωράφι, όπου μεταφέρθηκε το χώμα από το σημείο του δυστυχήματος, προκειμένου να ερευνηθεί, εάν περιέχει υπολείμματα των σορών ή ουσίες που σχετίζονται με τη φονική έκρηξη και έγινε προσπάθεια να αποκρυβούν, φυσικά  καθ΄υπόδειξιν των Αρχών.

Ο ανακριτής θα κάνει αυτοψία και ο ίδιος στο σημείο, όπως είχε κάνει και πριν από μήνες, όταν αποκαλύφτηκαν τμήματα ανθρώπινων οστών και υπολείμματα DNA, πεταμένα σε χώρο του ΟΣΕ, στη θέση Κουλούρι, όπου είχαν μετακινηθεί τα συντρίμμια των βαγονιών, μετά το δυστύχημα.

Ο κ. Μπακαίμης ήδη διόρισε  πραγματογνώμονες, για να κάνουν την έρευνα στο χωράφι, όπου μεταφέρθηκε το χώμα από το σημείο της τραγωδίας, με τους 57 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Συγκεκριμένα ο ανακριτής έχει αναθέσει σε ειδικούς να ψάξουν το χωράφι, όπου μεταφέρθηκε το χώμα από το σημείο της τραγωδίας, με τους 57 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Παράλληλα ο εφέτης - ανακριτής  αναμένεται να ενημερώσει τις οικογένειες των θυμάτων, για να διορίσουν από την πλευρά τους - όσοι επιθυμούν -  τεχνικούς συμβούλους ως δικούς τους πραγματογνώμονες.

ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ" στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"