Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ερευνα του Αρείου Πάγου, γιά "πάρτυ" με απευθείας αναθέσεις σε νοσοκομείο!



ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το τραγικό πρόβλημα της απογύμνωσης και αποδυνάμωσης του Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που χτύπησε κατάστηθα και το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος με βίντεο στο διαδίκτυο κατήγγειλε μια σειρά από απαράδεκτες συμπεριφορές δημόσιου νοσοκομείου στον βαριά ασθενή πατέρα του, που είχαν αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και τελικά να πεθάνει, δεν είναι το μοναδικό.

Αποκαλύπτουμε σήμερα μία ακόμη "ανοιχτή πληγή" στη Δημόσια Υγεία, που αφορά ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, για το οποίο διενεργείται έρευνα από τη Δικαιοσύνη, μετά από ανατριχιαστικές καταγγελίες, που έφτασαν σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Η υπόθεση αφορά σοβαρότατες καταγγελίες, σε βάρος της "γαλάζιας" Διοίκησης του νοσοκομείου, για εγκληματικές αμέλειες σε βάρος ασθενών, αλλά και για "πάρτυ" με διασπάθιση χρημάτων του Δημοσίου, με απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου!

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα από την αρμόδια καθηγήτρια Μικροβιολογίας, αλλά και από εργαζόμενους στο νοσοκομείο "τα αντιδραστήρια και ο συνοδός εξοπλισμός τους στo αιματολογικό εργαστήριο, στο εργαστήριο της εφημερίας και στο Ε.Α.Μ το ειδικό αιματολογικό εργαστήριο.. είναι τουλάχιστον εκτός service και ίσως και αναξιόπιστα, λόγω παλαιότητας", με κίνδυνο, όπως αναφέρεται
"να σταματήσουν ξαφνικά να δουλεύουν τα μηχανήματα της, αλλά και όσο δουλεύουν, να έχουν και μη αξιόπιστα αποτελέσματα"!

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά.

ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ




Σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου, που έφτασε στα χέρια της Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινίας Σακελλαροπούλου, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, έχει ξεσπάσει ενδονοσοκομειακή... φαγωμάρα, ακόμη και για τα έσοδα από το παγκάρι του ιερού Ναού, που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου!!!

Επιπλέον, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, που ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, δέχονται εκφοβισμό από στέλεχος της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για τον οποίον υποστηρίζουν ότι "συνεργάζεται με εξωτερικό δικηγόρο (αναφέρουν τα στοιχεία του) και από κοινού, δουλεύουν προς όφελος τρίτων, που κάνουν αγωγές κατά του Νοσοκομείου"!!!

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες τους για το πρόβλημα με τον εξοπλισμό στα μικροβιολογικά εργαστήρια, που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει ή έχει ήδη προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο υγείας στους ασθενείς.

Αναφέρεται στην καταγγελία, που έφτασε στον Αρειο Πάγο:

"Εκτός από τα σοβαρά θέματα κινδύνου δημόσιας υγείας, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο... προκύπτουν και τα εξής οικονομικού ενδιαφέροντος από τις καταγγελίες της καθηγήτριας αιματολογίας κυρίας Π.

Από τα μηχανήματα αυτά εξυπηρετούνται τρία εργαστήρια:

1. To αιματολογικό εργαστήριο
2. Το εργαστήριο της εφημερίας και
3. Ε.Α.Μ. το ειδικό αιματολογικό εργαστήριο

Ο ετήσιος τζίρος των αντιδραστηρίων, που εισπράττει αποκλειστικά μία μόνον εταιρία (R....), είναι πάνω από 600.000 ετησίως,

Εδώ και πολύ καιρό ο συνοδός εξοπλισμός της εταιρίας είναι τουλάχιστον εκτός service και ίσως και αναξιόπιστος, λόγω παλαιότητας. Κατά δήλωση έγγραφη, τόσο της ίδιας της εταιρίας, αλλά και της αρμόδιας καθηγήτριας Μικροβιολογίας Π.
Θα μπορούσε η εταιρία να αντικαταστήσει τα μηχανήματα και "ούτε γάτα, ούτε ζημιά", όμως αυτό δεν έγινε από το Νοσοκομείο, γιατί ήθελε προφανώς να διασφαλίσει και νέα απευθείας ανάθεση - χωρίς να γίνει διαγωνισμός, όπως επιτάσσει το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου - όπου θα έπρεπε το νοσοκομείο να προμηθεύεται αναλώσιμα (αντιδραστήρα), τα οποία όμως είναι διαφορετικά στα νέα μηχανήματα.

Τα μαγειρεύανε, αλλά δεν προχωρούσαν, γιατί ξέρανε οτι, θα συναντούσαν αντιδράσεις από κάποια υγιή άτομα, εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Αλλά ούτε και κανονικός διαγωνισμός γινόταν, για αντιδραστήρια με συνοδό εξοπλισμό και η εταιρία θησαύριζε, πουλώντας τα αναλώσιμα της ανεξέλεγκτα και χωρίς ανταγωνισμό, αδιαφορώντας για το ρίσκο, να σταματήσουν ξαφνικά να δουλεύουν τα μηχανήματα της, αλλά και όσο δουλεύουν, να έχουν και μη αξιόπιστα αποτελέσματα, όπως λέει στα έγγραφα της η καθ΄ύλην αρμόδια καθηγήτρια,

Κι αυτό είναι παρανυχίδα στα όσα συμβαίνουν στο νοσηλευτικό ύδρυμα.

Ενα νοσοκομείο με ετήσιο προυπολογισμό, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πιό πολλά κινούνται στον αστερισμό των απευθείας αναθέσεων. ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ είναι η εξαίρεση πλέον. Το νοσοκομείο ... θεωρείται ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων.

Εν προκειμένω και μετά την καταγγελία ίσως θα ξεκινήσει επιτέλους διαγωνισμός αργά - αργά.

Θα τελειώσει, αν τελειώσει, σε καμμιά διετία.

Θα μπορούσαν, έστω με εκδήλωση ενδιαφέροντος και μέχρι 30.000 ευρω, να προμηθεύονται αναλώσιμα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και καινούρια μηχανήματα, πραγματοποιώντας αξιόπιστες εξετάσεις.

Είναι γνωστό σε όλους ότι, απαγορεύονται τα χρησιδάνεια, για να μην δεσμεύεται κάποιος, να αγοράζει αναλώσιμα από συγκεκριμένο προπηθευτή.

Ο νομοθέτης έχει στο σκεπτικό του ευνόητους λόγους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και για αρκετά χρόνια, τρέχει μιά διαδικασία απείρως χειρότερη από χρησιδάνειο.

Παρακαλούμε να κάνετε τους νόμιμους ελέγχους.

Οι καθηγητές ιατρικής και μέλη του ΔΣ κύριοι Ν. και Τ. τι έκαναν άραγε, για να υποστηρίξουν την καθηγήτρια κ.Π. στις σοβαρές καταγγελίες της?

Eνώ ως διευθυντές κλινικών και αυτοί ξέρουν τα προβλήματα ?

H, μήπως την άφησαν μόνη της, ΑΒΟΗΘΗΤΗ - ενώ οι ίδιοι στις κλινικές τους έχουν ό,τι θέλουν?

Σωματείο Εργαζομένων".