Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ηχηρό μήνυμα από τη Δικαιοσύνη, που άφησε ελεύθερο τον 35χρονο, που σκότωσε τον 52χρονο Ρομά

Απόφαση - μήνυμα από τη Δικαιοσύνη, που παρά τα έκτροπα και τις απειλές των Ρομά ότι, "θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους",   άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον 35χρονο στην Κόρινθο, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία  52χρονου Ρομά, που έκλεψε κότες από το σπίτι του.
Τι απειλές επανέλαβε νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι "Μαζί σου", ο Ρομα γιός του θύματος Βαλάντης.
Δείτε την εκπομπή: http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2019-03-28-11
Με σύμφωνη γνώμη ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Κορίνθου άφησαν ελεύθερο τον 35χρονο, ο οποίος υποχρεούται να επιλέξει άλλον τόπο διαμονής, μακριά από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και να παρουσιάζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του νέου τόπου διαμονής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 52χρονο, αλλά φοβήθηκε και πυροβόλησε, όταν αντελήφθη ότι, το θύμα, μαζί με άλλους Ρομά, είχαν μπει στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψουν.
Αποκλεισμένα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν τα δικαστήρια Κορίνθου, για το φόβο επεισοδίων, καθώς ΄συγκεντρώθηκαν εξαγριωμένοι Ρομά, που απειλούσαν ότι "θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους", ενώ απέναντι τους είχε συγκεντρωθεί πλήθος Κορίνθιων, για συμπαράσταση στον 35χρονο κατηγορούμενο.
"Εαν δεν τον βάλουν φυλακή, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας"