Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι έκανε η σύζυγός του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου μετά την αποφυλάκιση της


Δείτε σε λίγο από τη Μαίρη Μπενέα στην εκπομπή "Μαζί σου" στον Σκάι,  πως πέρασε η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου το πρώτο σαββατοκύριακο της ελευθερίας της, μετά  την έξοδο της από τις φυλακές Κορυδαλλού.  

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.

.
Το ζευγάρι είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενο  με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα,  με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε ερωτηθεί εκτενώς για τα εξοπλιστικά προγράμματα και ιδίως για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού η οποία φέρεται να προκάλεσε ζημιά 400 εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο. Στο δεύτερο σκέλος είχε κληθεί να δικαιολογήσει τις ύποπτες ροές 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβε ως δώρο για να προωθήσει την επίμαχη σύμβαση. Ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. 
Την ίδια υπερασπιστική γραμμή είχε ακολουθήσει και η σύζυγός του.