Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Πλήρης επιβεβαίωση των "Δικογραφιών", για τις αποκαλύψεις περί πειθαρχικής έρευνας σε βάρος εισαγγελέων, για τη NOVARTIS


Επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι αποκαλύψεις των “Δικογραφιών”, περί πειθαρχικής διερεύνησης των καταγγελιών του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, εναντίον της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Ντζούρα και Μανώλη, για τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Novartis.
Το αποδεικνύουν οι αλυσιδωτές αντιδράσεις, που προκλήθαν, με κορυφαία την ανακοίνωση μέσω του ΑΠΕ, χτες τη νύχτα ότι, η έρευνα αρχειοθετήθηκε!
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι, “τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, και των επικούρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη. Την πειθαρχική έρευνα διενεργούσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γρηγόρης Πεπόνης.   Η έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή αναφορά του πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή η οποία αφορούσε στη διαρροή πληροφοριών από τη συνάντηση του ιδίου και των εισαγγελέων Διαφθοράς Αμερικανούς συναδέλφους τους και άλλους αξιωματούχους στη Βιέννη”.
Οι αποκαλύψεις του blog είχαν προκαλέσει νωρίτερα την αντίδραση της ΝΔ, με την εξής ανακοίνωση από το γραφείο τύπου:
 
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Νοβάρτις; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της; 
 
Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα  στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο; 
 
Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια».
Μετά την γνωστοποίηση περί αρχειοθέτησης της έρευνα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η Ν.Δ. κάλεσε χθες την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κ. Τουλουπάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis ελέγχεται για τους χειρισμούς της, ύστερα από καταγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελέα κ. Αγγελή. Αντί απάντησης, αργά χθες τη νύχτα, η κυβέρνηση έκανε γνωστό μέσω του Α.Π.Ε. ότι η καταγγελία του κ. Αγγελή τέθηκε στο αρχείο, πριν καν διερευνηθεί. 
 
Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν μπορούν πια να κρυφτούν όσο κι αν επιχειρούν να τις συγκαλύψουν. Η σκευωρία που έστησαν ακόμη και κατά δύο πρώην πρωθυπουργών θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια και όσοι τη σχεδίασαν θα λογοδοτήσουν».