Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Καθηγητής Λ. Κοτσαλής: "Επόμενος στόχος η ποινική ενοποίηση της Ευρώπης"

"H ποινική ενοποίηση της Ευρώπης, παραμένει ο ο στόχος και στην βάση αυτού του ανώτερου στόχου στοχεύει  και ο κανονισμός της Eurojust".
Με αυτά τα λόγια έκλεισε την λιτή, ουσιαστική και πάντα εμπεριστατωμένη ομιλία του, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Λεωνίδας Κοτσαλής, ο έτερος των συγγραφέων του βιβλίου  "Ευρωπαϊκή ∆ικαστική Συνεργασία “EUROJUST”-Ευρωπαϊκή Εισαγγελία", στην εκδήλωση, για την παρουσίαση του βιβλίου στο Δημαρχείο Βύρωνα.
"Η ιδέα για την ενίσχυση της μάχης κατά του ευρωπαικού διασυνοριακού εγκλήματος, ανήκει στον άλλοτε πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερύ Ζισκαρ Ντεστεν από το 1970, τόνισε ο κ. Κοτσαλής και συμπλήρωσε:
"Το  συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την απόφαση του επιδιώκοντας την επίσπευση της μάχης, δημιούργησε τη μονάδα Eurojust, αποστολή της οποίας είναι η στήριξη και η συνεργασία, για την έρευνα και την καταπολέμηση του ευρωπαϊκού διασυνοριακού εγκλήματος,
Μέσω της Eurojust,διασφαλίζεται η πραγμάτωση του στόχου, που είναι η διασφάλιση πληροφοριών σε χρονο μηδέν και η αντιμετώπιση των παράπλευρων απειλών, με κοινές ομάδες ερευνας, ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασίας στα διασυννοριακα εγκλήματα, με το ρόλο του του ειδικούς ανακριτή διεθνών δικαστικών συνδρομών, την ευρωπαϊκή εντολή ερευνας και τη δομή της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.
Πιστεύω οτι, η ποινική ενοποίηση της Ευρώπης, παραμένει ο ο στόχος και στην βάση αυτού του ανώτερου στόχου στοχεύει  και ο κανονισμός της Eurojust".