Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Εκρηξη χειροβομβίδας, ξημερώματα, στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

 Χειροβομβίδα εξερράγη στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, χωρίς - ευτυχώς - να υπάρξουν θύματα, αλλά μόνον υλικές ζημιές.
Αγνωστοι  δράστες φέρονται ότι, έριξαν τη χειροβομβίδα περίπου στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η χειροβομβίδα κύλησε και πήγε κάτω από το φυλάκιο, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.
Στο προξενείο, δεν υπάρχει αστυνομικός φρουρός, αλλά κάποιοι υπάλληλοι της πρεσβείας και ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι, οι οποίοι άκουσαν τον κρότο και κάλεσαν την πρεσβεία.
Από τις κάμερες ασφαλείας φάνηκαν δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή, να πετούν τη χειροβομβίδα και να φεύγουν.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 4 τα ξημερώματα, στην οδό Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια, βρέθηκε καμένη μία μοτοσυκλέτα.
Οι Αρχές έχουν αποκλείσει κι εκεί την περιοχή, ερευνώντας για το αν είναι η μηχανή των δραστών, καθώς οι ώρες ταιριάζουν.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει αν πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η «Οργάνωση επαναστατική αυτοάμυνα», η οποία πριν από δύο χρόνια είχε χτυπήσει με χειροβομβίδα τη γαλλική πρεσβεία, στον πιο καλά φυλασσόμενο χώρο της Αθήνας, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο.Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τους πυροβολισμούς κατά της μεξικανικής πρεσβείας στις 31/7/2016, ενώ είχε χτυπήσει και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου 2014.