Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

"Οχι" στην προσωρινή έκδοση Πάσσαρη στην Ελλάδα είπαν οι Ρουμάνοι


Απέρριψε η Ρουμανική Δικαιοσύνη το αίτημα των ελληνικών Δικαστικών Αρχών, που ζητούσαν την προσωρινή παράδοση του Κωνσταντίνου Πάσσαρη στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί, στις 17 Απριλιου, στο Μκτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για πέντε δολοφονίες και άλλα αδικήματα, τα οποία φέρεται ότι, διέπραξε το διάστημα που βρισκόταν στην Ελλάδα, μέχρι το 2000, που διέφυγε στη Ρουμανία.
Ο λογος, που δεν εκδόθηκε προσωρινά στη χώρα μας ο Πάσσαρης, οφείλεται σε γραφειοκρατική παράλειψη της ελληνικής Δκαιοσύνης, καθώς οι Ρουμάνοι γιά να τον εκδοσουν στην Ελλάδα ζητούσαν να μάθουν το ακριβές χρονικό διάστημα, που θα διαρκέσει η δίκη του και κατ΄επέκταση η απουσία του, καθώς είναι απαραίτητο, σύμφωνα με το ρουμανικό νόμο, να το γνωρίζουν.
Ωστόσο οι ελληνικές δικαστικές Αρχές απάντησαν ότι, ούτε κατά προσέγγιση δεν μπορούν να προσδιορίσουν τοχρόνο διάρκειας της δίκης του, με αποτέλεσμα, να απορριφθεί το ελληνικό αίτημα.
Ηταν η πρώτη φορά, που οι ρουμανικές δικαστικές Αρχές δέχτηκαν να εξετάσουν το αίτημα των ελληνικών αρχών, για προσωρινή παράδοση του Κωνσταντίνου Πάσσαρη στη χώρα μας.
Η δίκη του στην Ελλάδα έχει αναβληθεί μέχρι σήμερα πολλές φορές, προκειμένου να εκδοθεί και να είναι παρών στο δικαστήριο, κάτι που και ο ίδιος έχει ζητήσει με αλλεπάλληλες αιτήσεις του προς στην ελληνική και προς τη ρουμανική Δικαιοσύνη. Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης έχει μεταχθεί σήμερα, απο τις φυλακές της πόλης Γκέρλα της Ρουμανιας, όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια, στο εφετείο Βουκουρεστιου, να περάσει απο ακρόαση, και στη συνέχεια το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα παραδοθεί προσωρινά στις ελληνικές αρχές για να δικαστεί.