Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Νέα... βόμβα Αγγελή για Νοvartis


Νέα... βόμβα στην έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, για τη Novartis εξαπέλυσε ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο από τη θέση του επόπτη της, διαφωνώντας με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς και διαμηνύοντας "εγω δεν θα πάω φυλακή για την Τουλουπάκη".
Ο κ. Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προκαλώντας δυνατούς τρυγμούς στη Δικαιοσύνη και την παρέμβαση της εισαγγελέα ΑΠ Ξένης Δημητρίου, ξαναχτύπησε με νέα αναφορά του, για την ίδια υπόθεση!
Ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, ο οποίος είχε φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση της Novartis, όταν παραιτήθηκε από την εποπτεία της Διαφθοράς, με αποδοκιμασίες γιά τους χειρισμούς της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη, υπέβαλλε νέα αναφορά, σε πιό... hardcore έκδοση, η οποία μελετάται από τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διενεργεί πειθαρχική προκαταρκτική σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη - Ντζούρα - Μανώλη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιεισαγγελεας ΑΠ στην νεα αναφορά του μιλάει, για τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Novartis, που αφορούν κινήσεις των εισαγγελέων Διαφθοράς, τις οποίες ο ίδιος είχε αρνηθεί να... ευλογήσει, παραιτούμενος από τη θέση του επόπτη...
Ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής είχε εκφράσει και εγγράφως τις αντιρρήσεις του στην άποψη της κ. Τουλουπάκη, περί άσκησης ποινικών διώξεων, χωρίς προηγούμενη κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις, ενω ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε αρνηθεί να δώσει την έγκριση του, σε μια τέτοια πρακτική.
Την ανοιχτή διαφωνία του, που κατέληξε σε σύγκρουση και τελικά σε... διαζύγιο με την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής την εξηγεί σε δραματικούς τόνους στη νέα αναφορά, που κατέθεσε στον κ. Πεπόνη, όπου διευκρινίζει – σύμφωνα με πληροφορίες – γιατί εκείνο το χρονικό διάστημα ακουγόταν να φωνάζει στους σκοτεινούς διαδρόμους του Αρείου Πάγου “εγω δεν θα πάω φυλακή για την Τουλουπάκη”.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Αγγελής, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το περίφημο ραντεβού της Βιέννης, με τους αμερικανούς αξιωματούχους.
Μία συναντηση, που υπήρξε μοιραία, για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όσα έγιναν εκεινο το απόγευμα του Νοεμβρίου στο πολυλελές ξενοδοχείο της Αυστριακής πρωτευουσας Ritz Carlton Vienna, τον οδήγησαν, λίγο αργότερα, να ακολουθησει μοναχική πορεία, παραιτούμενος από τη θέση του επόπτη της Διαφθοράς.
Οι αποκαλύψεις του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιαννη Αγγελή, για τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Novartis, φαίνεται να προκαλούν καταιγιστικές εξελίξεις, καθώς ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποιος μελετάει και τις δυο αναφορές Αγγελή, αναμένεται να στείλει κλήσεις – εάν δεν το έχει ήδη κάνει – στους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς Τουλουπάκη – Ντζούρα – Μανώλη, προκειμενου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής προκαταρκτικής.

Σε τέσσερα σημεία εστιάζει η δεύτερη αναφορά του αντισαγγελέα ΑΠ Γιαννη Αγγελή, που έχει κατατεθεί στον αντιεσαγγελέα ΑΠ Γρηγόρη Πεπόνη.
Στο επίκεντρο της, το ταξίδι και η συνάντηση στη Βιέννη με τους αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς και οσα διημείφθησαν εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής είναι κατηγορηματικός ότι, “ουδέποτε τους δόθηκε στικάκι με πληροφορίες από τους αμερικανούς, τις οποίες εκείνος δήθεν αρνήθηκε να πάρει με το πρόσχημα ότι ειναι προιόν υποκλοπής”, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα τότε.
Ποτε δεν έγινε λόγος για στικάκι από τους αμερικανούς”, αναφέρει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ.
Αντίθετα, υπήρξε ένα πολύ έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο λόμπυ του πολυτελούς βιεννέζικου ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που εξόργισε τον κ. Αγγελή, ήταν η πρόθεση Τουλουπάκη, να ενημερώσουν τους αμερικανούς αξιωματούχους ότι, επρόκειτο να ασκηθεί ποινική δίωξη σε τρείς πρωην υπουργούς Υγείας (σ.σ Οι “Δικογραφίες” δεν δημοσιευουν τα ονόματα τους για λόγους δεοντολογίας), χωρίς προηγουμενως να έχουν εξεταστεί ανωμοτί.
    Κατακόκκινος από οργή και αγανάκτηση ο κ. Αγγελής φέρεται, να εναντιώθηκε σθεναρά, εξηγώντας στους εισαγγελείς Διαφθοράς ότι, “δεν μπορούν να ασκηθούν ποινικές διώξεις, εαν δεν σταλούν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις στα συγκεκριμένα πρόσωπα. 
    "Δεν θα το επιτρέψω”, φέρεται να είπε.
Σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να καταγγέλει στην αναφορά του ο Γιαννης Αγγελής, έγινε μια ενημερωτική συνάντηση με τους Αμερικανούς τότε, σε έναν διάδρομο του Ritz Carlton Hotel, που διήρκεσε 20 λεπτα.
Η συνέχεια είναι γνωστή.
Μετά την επιστροφή των εισαγγελέων στην Αθήνα, ακολούθησε η σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα Νικου Μανιαδάκη, ο οποίος κατήγγειλε ότι, η κ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς τον πίεζαν να καταθέσει σε βάρος πολιτικών προσώπων, για την υπόθεση της Novartis.
O αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, στην νεα αναφορά του επισημαίνει μεταξύ άλλων:
  • Γιατί η κ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κατέστησαν τον πρώην γραμματεα της Δημόσιας Σχολής Υγείας Νίκο Μανιαδάκη προστατευόμενο μαρτυρα, ενω ήταν ήδη ύποπτος για δωροδοκία;
  • Γιατί διέκοψαν το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους αμερικανούς, από τους οποίους έπαιρναν στοιχεία και επιδίωκαν κατ΄ιδίαν συναντήσεις μαζί τους και ανταλλαγή πληροφοριών σε προφορικό επίπεδο;
  • Kαι τέλος, γιατί δεν έχουν διερευνήσει ακόμη σημαντικές πληροφορίες, που έχουν δώσει οι αμερικανοί;