Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Σήμερα κρίνεται στη Ρουμανία, εάν θα έρθει στην Ελλάδα ο Πάσσαρης

Σήμερα κρίνεται στη Ρουμανία, εάν θα εκδοθεί προσωρινά στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης, προκειμένου να δικαστεί στις 17 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κατηγορούμενος για πέντε ανθρωποκτονίες και άλλα κακουργήματα.
Είναι η πρώτη φορά, που οι ρουμανικές δικαστικές Αρχές δέχτηκαν να εξετάσουν το αίτημα των ελληνικών αρχών, για προσωρινή παράδοση του Κωνσταντίνου Πάσσαρη στη χώρα μας προκειμένου να δικαστεί, για τα αδικήματα, τα οποία φέρεται ότι, διέπραξε το διάστημα που βρισκόταν στη χώρα μας, πριν διαφύγει στη Ρουμανία.
Η δίκη του στην Ελλάδα έχει αναβληθεί μέχρι σήμερα πολλές φορές, προκειμένου να εκδοθεί και να είναι παρών στο δικαστήριο, κάτι που και ο ίδιος έχει ζητήσει με αλλεπάλληλες αιτήσεις του προς στην ελληνική και προς τη ρουμανική Δικαιοσύνη. Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης έχει μεταχθεί σήμερα, απο τις φυλακές της πόλης Γκέρλα της Ρουμανιας, όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια, στο εφετείο Βουκουρεστιου, να περάσει απο ακρόαση, και στη συνέχεια το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα παραδοθεί προσωρινά στις ελληνικές αρχές για να δικαστεί.
Ο δικηγόρος του Ανδρεας Ταγαρακης δήλωσε ότι πρόκειται περί τυπικής διαδικασίας, στην οποια ο -αλλαγμένος πλέον-Κωσταντίνος Πάσσαρης θα επαναλάβει το πάγιο αίτημα του να μεταφερθεί στην Ελλάδα για να τεθεί στην κρίση του δικαστηρίου για τα όσα κατηγορείται ότι διέπραξε στη χώρα μας τα έτη 2000 και 2001.
Ο συνήγορος εμφανίστηκε, μάλιστα, συγκρατημένα αισιόδοξος ότι, οι ρουμανικές αρχές θα κάνουν, έστω και με καθυστέρηση, δεκτό το αίτημα του πελάτη του αλλά και της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και θα τον μεταφέρουν στην Ελλάδα για να δικαστεί, ενώ ο ίδιος επιθυμεί να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του επέβαλε η ρουμανική δικαιοσύνη, στη χώρα μας.
Διαβάστηκε από Ανδρέας Ταγαράκης, 9:20 μ.μ.
Marίσ