Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

"Αντρικού τύπου" η αυτοκτονία της 44χρονης μητέρας. Επαιρνε κοκαίνη;


Αντρικού τύπου αυτοκτονία” χαρακτηρίζουν οι Εισαγγελικές Αρχές την τραγική περίπτωση της 44χρονης μητέρας τριών παιδιών, που είχε βρεθεί προχτές τα ξημερώματα απαγχονισμένη στο σπίτι της, στη Λαμία.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι, η γυναίκα αυτοκτόνησε, καθώς φέρεται ότι, έδωσε τέλος στη ζωή της, με ένα πανί από το οποίο κρεμάστηκε, μέσα στο σπίτι της, από τα κάγκελα της σκάλας, που οδηγούσαν στον πρώτο όροφο της μεζονέτας, όπου ζούσε με τον σύζυγό και τα τρία παιδιά της.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, “αντρικού τύπου” χαρακτηρίζεται μία αυτοκτονία, όταν ο αυτόχειρας σχεδιάζει καιρό πριν το πως θα δώσει τέλος στη ζωή του, τακτοποιεί τα πάντα και χωρίς προειδοποίηση αυτοκτονεί - πολλές φορές – χωρίς να αφήσει ούτε καν σημείωμα στους δικούς του, που να εξηγεί τους λόγους, που τον ώθησαν να “φύγει”.

Την ίδια ώρα η ιατροδικαστής Λαμίας Αποστολία Ακριβούση, που έκανε νεκροψία – νεκροτομή, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.
Η κ. Ακριβούση ως αιτία θανάτου, προσδιόρισε «αναξυγοναιμία, διάσταση αυχενικής μοίρας εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων», που θα διευκρινιστεί ωστόσο περισσότερο μετά από τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Η ιατροδικαστής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η αυτόχειρας, να έκανε χρήση κοκαίνης, κάτι που επίσης αναμένεται να διευκρινιστεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους, ήταν μητέρα τριών παιδιών, 16 ετών τα δύο μεγαλύτερα και 10 ετών το μικρότερο.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την προανάκριση, που διενεργεί το ΑΤ Λαμίας, η γυναίκα φέρεται να τηλεφώνησε γύρω στις 11 το βράδυ στο κατάστημα εστίασης (γυράδικο), που διατηρεί ο σύζυγός της στη Μακρακώμη.
Μίλησε με την υπάλληλο και στη συνέχεια με τον σύζυγο της, ο οποίος φέρεται ότι, έφυγε από το μαγαζί του δύο ώρες αργότερα, γύρω στη 1 μετα τα μεσάνυχτα.
Στην κατάθεση, που έδωσε στους αστυνομικούς ο σύζυγός της 44χρονης υποστήριξε ότι, έφτασε στο σπίτι του περίπου στη 1.30 και βρήκε νεκρή τη γυναίκα του.
Λίγα λεπτά αργότερα τηλεφώνησε στην Αστυνομία, λέγοντας ότι, τη βρήκε νεκρή, μετά την επιστροφή του από το κατάστημα που διατηρεί στη Μακρακώμη. Το ζευγάρι δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα.
Με παραγγελία του προισταμένου της Εισαγγελίας Λαμίας Χαράλαμπου Λακαφώση, οι αστυνομικοί περιμένουν να ηρεμήσει κάπως η οικογένεα, προκειμένου στη συνέχεια πάρουν καταθέσεις και από τα παιδιά και κυρίως να ταρωτήσουν σε ποιά κατάσταη βρισκόταν η μητέρα τους εκείνο το βράδυ, καθώς και ποιά ήταν τα τελευταία της λόγια, πριν τα βάλει γιά ύπνο.